korszerű géppel gazdagodtak

2019.01.20. 07:45

Ultrahang-diagnosztika: Emelkedik a színvonal Velencén

A Velencei Szakorvosi Rendelőintézet korszerű ultrahangkészülékkel gazdagodott.

S. Töttő Rita

Az új ultrahangkészülék már a Velence környékieket szolgálja

Fotó: Igari Balázs

A Velencei Szakorvosi Rendelőintézet, a Velencei Központi Orvosi Ügyeleti Társulás tagönkormányzatainak (Velence, Gárdony, Kápolnásnyék, Nadap, Pákozd, Pázmánd, Vereb, Zichyújfalu) segítségével ezen a héten új, korszerű ultrahangkészülékkel gazdagodott. A rendelőintézetben – mely 2010 augusztusa óta szolgálja a Velencei-tó környéki és a martonvásári betegek ellátását – a nyitás óta két ultrahangkészülék működik. Az eszközök – árulta el a Fejér Megyei Hírlapnak Ferencz Péter, a Velencei-tavi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője –, a képalkotó diagnosztika, a kardiológia, a szülészet-nőgyógyászat, az urológia, az ortopédia, az ultrahangos mammográfiás szűrés és az endokrinológia szakemberei által használva segítik a háziorvosi kar és a szakorvosok által beutalt páciensek esetében a pontos diagnózis felállítását.

Az új ultrahangkészülék már a Velence környékieket szolgálja
Fotó: Igari Balázs

– Az új készülék multi­diszciplináris alkalmazásra készült ultrahang-diagnosztikai készülék. Rendszerbe állításával nemcsak az ultrahang-diagnosztikai ellátás technikai színvonala emelkedik Velencén, hanem az ultrahangvizsgálatok hozzáférési ideje is nő. Ezzel a Szakorvosi Rendelőintézet vezetésének reménye szerint a jövőben is tartható lesz az ultrahangvizsgálatok esetében szakmai szempontból elvárt kéthetes előjegyzési idő – tette hozzá az ügyvezető.

Mivel az új készülék 3D–4D technikával is rendelkezik, a közeljövőben a tó környékének várandósai számára Velencén is elérhető lesz az úgynevezett „baba-víziós” szolgáltatás a legkorszerűbb dokumentációs feltételrendszer biztosítása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában