Akik a falra másznak

2019.10.18. 15:30

Új sporteszköz színesíti a testnevelést a Munkácsyban

Csütörtökön délután vehették hivatalosan is birtokba a Munkácsy Mihály Általános Iskola diákjai az új mászófalat.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Izgalommal, talpig sportruházatban, a tornapadokon ülve várták a diákok a nagy pillanatot, amikor Tóth Péter igazgató végre engedélyt ad a kapaszkodó bigyókkal és bogyókkal felszerelt fal használatára.

Korántsem volt azonban olyan egyszerű a mászófelület kialakítása, mint ahogy azt először gondolták. A statikus ékelésnek nevezett eljárást javasolt. A kőművesek pedig, az iskola volt diákjainak kérésére, közbenjárására, soron kívül bevállalták a munkát.

Az igazgató arra is kitért, hogy a 770 ezer forintos beruházás költségének 80 százaléka a szülő-nevelő bál bevételéből származik, a maradékot a szülők adták az iskolai alapítványon keresztül.

Kirschner Ágnes, a falmászásból is vizsgázott pedagógus alapos bemelegítés után a falra mászatta a bátor munkácsys ifjakat Fotó: Nagy Norbert

Nemcsak pénz épült a falba, hanem rengeteg társadalmi munka is. Tóth Péter a sok segítséggel kapcsolatban azt mondta: – Ez a fal, a megszokással ellentétben nem elválaszt, hanem összeköt, összetartja a közösséget.

Kirschner Ágnes testnevelő úgy fogalmazott: – Az ügyesség és az egyensúly fejlesztése mellett szeretnénk a rekreációs mozgásokat is előtérbe helyezni, hogy változatosabbá tegyük a testnevelésórákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában