Március 24-én

2019.03.20. 07:20

Új polgármestert választanak Száron

Időközi polgármester-választást tartanak március 24-én, a polgármester lemondása miatt. Két jelölt indul a voksokért, egyikük függetlenként, másikuk a Fidesz–KDNP színeiben.

Zsohár Melinda

Moharos Péter független jelöltként nyerte el a többség szavazatait 2010-ben, majd a második ciklusban ismét, főállású polgármesterként látta el községvezetői tisztét. Tavaly december 1-jén nyújtotta be lemondását, magánéleti okokra hivatkozva. Közös megegyezéssel távozik hivatalából a választás napjával bezárólag Riegelman Henrik jegyző is.

Ketten szerezték meg a jogosultságot a hivatalos jelöltséghez: a független színekben induló Mecséri Mónika és a Fidesz–KDNP jelöltje, Németh Norbert. Mindketten helybéli származásúak, Száron is laknak, miként mindketten számon tartják német nemzetiségű felmenőiket a nevében is a német telepesek emlékét őrző községben.

Mecséri Mónika függetlenként indul a polgármesteri székért

Mecséri Mónika születési neve Hazenfratz, férjezett nevét viseli, két felnőtt fia van. Középfokú pénzügyi végzettséget szerzett, aktív közigazgatási munkát végzett több éven át a tatabányai polgármesteri hivatalban. Több évtizeden át dolgozott a Magyar Telefonkönyvkiadó Társaságnál, jelenleg az Országos Vérellátó Szolgálatnál minőségbiztosítási területen kamatoztatja tapasztalatait. Civil, közösségi tevékenysége ismert, elkötelezett lakóhelye iránt, vallja magáról. Száriként a falu múltja, jelene és jövője egyaránt fontos számára, hangsúlyozza, s úgy véli, politikailag függetlenként is lehet eredményeket elérni közösségéért. Évtizedek óta szervezőként és segítőként vett részt a szári civil szervezetek munkájában, a Szári Örökség Közhasznú Egyesület tavaly Freész Károly-díjjal köszönte meg tevékenységét.

Németh Norbert négygyermekes édesapa, főállásban asztalos szakoktató a Zsámbéki Premontrei Szakgimnáziumban, s hittant tanít a helyi általános iskolában. Ács-állványozó szakmát szerzett, érettségizett, majd elvégezte a Soproni Faipari Egyetem mérnöki karának szakoktatói szakát. Megszerezte az asztalos végzettséget, asztalos szakoktatóként tevékenykedik jelenleg is, néhány évig dolgozott a BM Katasztrófavédelmi Hivatalánál.

Németh Norbert a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje

A helyi katolikus egyházközség aktív tagja, a templom gondnoka. A Győri Hittudományi Főiskolán szerzett hitoktatói és katekéta diplomát, 2008-tól lelkipásztori munkatárs, a szári egyházközség világi elnöke. A helyi Fidesz aktivistahálózat alapítója és tagja, a Fidesz–KDNP jelöltje. Elkötelezett lokálpatriótaként kívánja szolgálni a falu minden lakóját, s a közös ügyeket jó gazda módjára előrevinni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában