Harmincnégy

2019.07.12. 07:10

Új parkolók a Horvát István-lakótelepen és a Cserepes köznél

Csütörtökön két helyszínen összesen 34 új parkolóhelyet adtak át, amelyek közelébe ősszel fasorokat is ültetnek majd.

Sági Zoltán

Tizenhét új parkoló a Horvát István-lakótelepen

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Horvát István-lakótelepen és a Cserepes köz 2 mellett kialakított parkolóhelyek létrehozása hasonló forgatókönyvet követett. Mindkét területen az ott élők előzetes megkérdezésével, a lakók kifejezett igényeit követve zajlottak a beruházások. A Horvát István-lakótelepen, a református óvoda melletti területen kialakított 17 új parkolóhely tehát a környék lakóinak javaslatára készült el, közel megháromszorozva a korábbi 9 állásos, kiépített parkolókapacitást. A vegetációs szempontból optimális őszi időszak beköszöntével fásszárú növényzet és hét fa elültetése teszi teljessé a létesítményt.

Tizenhét új parkoló a Horvát István-lakótelepen
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az átadáskor Molnár Tamás, a városrész képviselője elmondta: a parkolókialakítás önkormányzati forrásból valósult meg, mintegy 15 millió forint értékben, amely magában foglalja a fásítást is. A kivitelező a szeptember 30-i határidőt közel 3 hónappal megelőzve készült el az építkezéssel, amelynek során háromszázhúsz négyzetméteren jött létre térköves burkolatú parkoló kiemelt szegélyekkel és akadálymentes járdakapcsolattal.

A Cserepes köznél is új parkolók készültek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A másik helyszínen, a Cserepes köz 2. mellett, a megelőző kérdőíves igényfelmérést követően, szintén 17 új parkolóhelyet alakítottak ki, amelynek során 198 négyzetméter térköves parkoló, 220 négyzetméter aszfaltburkolat és 153 méter szegély épült, közvilágítással kiegészülve. Ám, mint Farkas László önkormányzati képviselő tegnap elmondta: még ez a parkolómennyiség is kevés a környék lakóinak, de sajnos a városrész kinőtte a rendelkezésre álló helyeket. A Cserepes közi beruházás, amely a Városgondnokság Út-Híd programja keretében városi forrásból valósult meg, szintén az őszi faültetéssel válik teljessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában