Négyszázhuszonöt millió forint fejlesztésre

2018.07.15. 07:00

Új óvoda és bölcsőde épül Polgárdiban

Kedvező hírekről, az új óvoda és bölcsőde beruházásáról, további városfejlesztési munkákról és sportpark létesítéséről számolt be lapunknak pénteken Nyikos László, Polgárdi polgármestere.

V. Varga József

Az új óvoda és bölcsőde látványterve, az építkezés ősszel kezdődhet Fotó: Önkormányzat

A város önkormányzata a terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán 300 millió forint támogatást nyert új óvoda és bölcsőde építésére. A beruházással javul az ellátás hozzáférhetősége, valamint a szolgáltatás minősége – mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Nyikos László polgármester.

Jelenleg az Eszterlánc Óvoda két feladatellátási helyen működik, és mindkét épület eléggé leromlott állapotú, valamint a bölcsődei ellátás sem megoldott. Az új helyen (Polgárdi hrsz. 1714) 200 fős, nyolc csoportszobás óvoda és 24 fős, két csoportszobás bölcsőde épül majd.

Nyikos László polgármester fejlesztésekről számolt be
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

Amint a város elöljárója kifejtette lapunknak: az óvoda és bölcsőde beruházása a közbeszerzés kiírásának fázisában tart, ami az összeghatárra vonatkozó törvényi előírások miatt hosszadalmas folyamat. Reményeik szerint az építkezés az ősszel megkezdődhet, és a továbbiakban ütemesen tudnak haladni vállalt feladataikkal, illetve a kivitelezés munkálataival.

Polgárdinak az óvodai-bölcsődei beruházás jelenti most a legnagyobb kihívást, minden erejükkel arra törekszenek, hogy 2019 szeptemberében már új óvodában és bölcsődében kezdhessék a nevelési évet a kisgyermekek.

A polgármester további fejlesztésekről is beszámolt. A hetekben kaptak értesítést arról, hogy 100 millió forintot nyertek városfejlesztési terveik megvalósítására. A projektek sportfejlesztést, parkosítást és új közlekedésbiztonsági megoldásokat tartalmaznak, valamint segítenek enyhíteni a parkolási nehézségeket a városközpont vonzáskörzetében.

Az új óvoda és bölcsőde látványterve, az építkezés ősszel kezdődhet
Fotó: Önkormányzat

– Az ugyancsak a terület- és településfejlesztési operatív programban elnyert támogatásért szeretnék köszönetet mondani Törő Gábornak, a térség országgyűlési képviselőjének és Molnár Krisztiánnak, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének, valamint a polgárdi városháza munkatársainak az előkészítésben nyújtott segítségükért, melynek eredményeként pályázatunkat kedvezően bírálták el – hangsúlyozta Nyikos László.

A Nemzeti Sportközpontok és a város önkormányzata között együttműködési megállapodás jött létre, melynek értelmében egy 150 négyzetméter alapterületű, legalább tizenöt eszközt magába foglaló sportpark, továbbá egy 200 méteres futókör építése valósulhat meg a településen. A beruházást a sportközpontok és az önkormányzat közösen finanszírozza, összköltsége meghaladja a 25 millió forintot – tette hozzá a város első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában