növekedett a térség ellátásbiztonsága

2019.07.20. 07:20

Új mentő érkezett Fehérvárra

Világszínvonalú mentőorvosi kocsit állítanak szolgálatba a megyeszékhelyen – érkezett a hír az önkormányzattól.

FMH

Mentőbelső Fotó: Városportál

Mindez az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) létszámfejlesztésének köszönhetően valósulhatott meg – ezáltal működtethetnek új mentőorvosi kocsit a székesfehérvári mentőállomáson, tudtuk meg.

Az így gyarapodott eszközparknak hála most nemcsak a város, hanem a térség ellátásbiztonsága is növekedett. A közlemény szerint az előrelépés annak a küszöbönálló humánerőforrás-fejlesztésnek köszönhető, amellyel a megyében a mentőszolgálatnál húszfős többletlétszám várható.

Mentőbelső Fotó: Városportál

Székesfehérvár önkormányzata a Kégl György-program keretében 25 millió forint támogatást nyújt lélegeztetőgép és defibrillátor/monitoregység, egy új mentőtiszti gépkocsi, továbbá egyéb felszerelések, berendezések beszerzési költségeihez. Így lehetővé válik, hogy Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológiájú eszközöket először Székesfehérváron használjanak. A működtetést és annak finanszírozását az állam fedezi a következő években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában