Kezdődik az építkezés

2020.01.08. 11:30

Új helyre költözhet a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ

Jövő évtől az Irányi Dániel utcában folytathatja munkáját a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ.

Héjj Vivien

A pszichológusok és a családterapeuták munkáját is megkönnyíti majd az új helyszín – mondta Tisztl Henrik, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője Fotók: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

Megkezdődtek az építkezési munkálatok az Irányi Dániel utca 4. szám alatt. A Kodolányi János Egyetem egykori épületébe – várhatóan jövő év elején – a Család- és Gyermekjóléti Központ költözik be.

Munkaszervezési és szakmai szempontból is előnyös lesz az új épület

A város tulajdonában lévő ingatlan egy ideje már üresen áll.

A gyermekjóléti központ jelenleg városszerte összesen tizenöt különböző telephellyel működik, ezek egységesítése nagyban megkönnyítené a szervezet munkáját: – A meglévő telephelyek átköltöztetésével létrejöhet egy olyan innovatív szociális szolgáltató­központ, ahol egy épületben lehet az összes dolgozó, ami a napi munkavégzést is jelentősen megkönnyítheti – mondta Tisztl Henrik, a Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője. Mintegy nyolcvan alkalmazott dolgozik a központban, a telephelyek egységesítésével a szolgáltatások is könnyebben elérhetők lesznek. Az épületen belül különböző területeket alakítanak ki, így egy fedél alatt működhet többek között az irodai munka, az ügyfélfogadás, a kapcsolattartási ügyelet és a pszichológiai tanácsadás is. Az új helyszín többek között a pszichológusok és a családterapeuták munkáját is megkönnyíti, hiszen a zárt udvar révén akár szabadtéren is szervezhetnek különböző szituációs játékokat, fejlesztéseket.

A pszichológusok és a családterapeuták munkáját is megkönnyíti majd az új helyszín – mondta Tisztl Henrik, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője Fotók: Fehér Gábor

 

A létrejövő innovatív szociális központban helyet kap egy váró és egy előadóterem is, valamint lesznek csoportszobák és raktárhelyiségek is. Az épület teljes mértékben akadálymentesített lesz: emelő­platformokat és lifteket is kialakítanak.

A munkaterület átadása de­cember 30-án megtörtént, a bontási és átépítési munkálatok várhatóan a napokban elkezdődnek. A megvalósításra maximum tizenhárom hónap áll a kivitelező rendelkezésére.

A Kodolányi Egyetem egykori B épületét építik át, az utcában félpályás
útlezárás várható

Ennek alapján várhatóan 2021 januárjában befejeződhet az építkezés. A tervek szerint az átadást követően mielőbb megtörténik az átköltözés, így optimista becslések szerint akár már jövő év februárjától új helyen folytathatja működését a központ. Az ügyfélfogadás valószínűleg egy ideig párhuzamosan fog folyni a Sütő utcai és az Irányi Dániel utcai telep­helyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában