Takács Szabolcs

2017.10.17. 21:08

A tudatosság az egyik titok Takács Szabolcs, a harmincas „nyugdíjas” szerint

A harmincas éveiben járó Takács Szabolcsnak lényegében már nem kell dolgoznia azért, hogy eltartsa magát. Arról, mindez hogyan sikerült neki és mit szeretne üzenni életmódjával, a Corvinuson beszélt.

Bokros Judit

Takács Szabolcs 12 év alkalmazotti lét után „vonult nyugdíjba”

Fotó: Pesti Tamás

A „Corvinus Beetető” előadássorozat vendége egy meglehetősen figyelemre méltó személyiség, Takács Szabolcs volt a Corvinus Egyetem fehérvári campusán kedden délután. A fiatalember a harmincas éveire elérte, hogy nem kell alkalmazottként (bár az is volt) azért dolgoznia, hogy pénzt keressen a megélhetésére. Hiszen „dolgoznak” helyette a befektetései, illetve azok hozamai.

Takács Szabolcs 12 év alkalmazotti lét után „vonult nyugdíjba”
Fotós: Pesti Tamás

Tehát, valahogy úgy él, mint egy jobb módú, boldog nyugdíjas: több a szabadideje, s azt azzal tölti, amit szeret csinálni. Ha mégis dolgozik pár órát, akkor olyan tevékenységet, munkát végez, amit ingyen is megcsinálna. Mindezzel azonban nem a semmittevést akarja propagálni, sokkal inkább arra ösztönöz, hogy éljünk tudatosabban, és osszuk be jobban a pénzünket, az időnket. Mert ennek hosszú távon számos pozitív hatása lehet – például az, hogy jelentős megtakarítást érünk el.

Szabolcs nagyon gyakorlati és megvalósítható dolgokról, praktikákról is beszélt. Ilyen volt például a kiadási napló vezetése, vagy a tudatos életmód.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában