Fesztivál, elismerések átadásával

2019.08.22. 07:15

Több mint két tucat polgárdi fiatal lett ösztöndíjas

Országunk születésnapját kevésbé emlékművek előtt, sokkal inkább a szívünkben ünnepeljük, ezért is fontos, hogy ma ilyen sokan itt vagyunk – fogalmazta meg beszédében Nyikos László polgármester nemzeti ünnepünk estéjén.

V. Varga József

Koncertrajongók Polgárdiban, a Batthyány ligetben

Fotó: Polgárdi Nyári Fesztivál

Egy esemény, öt nap, húsz fellépő! Péntektől keddig minden idők legnagyobb Polgárdi nyári fesztiválját rendezték a városban, arra törekedve, hogy a programok között mindenki megtalálja a maga kedvencét.

Az esti Szent István-napi ünnepséget a Clara Voce Vegyes Kar és a Kissek zenekar közös koncertje nyitotta, majd Oszvald Marika varázsolta el a közönséget a legismertebb operett-örökzöldekkel.

A múlt évben alapított települési ösztöndíj harmadik szakaszának sikeres pályázói Nyikos László polgármestertől és Köntös Zoltán alpolgármestertől vettek át oklevelet. Tanulmányi ösztöndíjban hat hónapon keresztül 4 felsőoktatási hallgató (havi 40 ezer forintos) és 17 középiskolás (havi 25 ezer forintos támogatásban) részesült. Sportösztöndíjat kapott 3 fiatal, közéleti ösztöndíjat pedig 2 fiatal (ugyancsak hat hónapon keresztül havi 25–25 ezer forintos támogatással).

Koncertrajongók Polgárdiban, a Batthyány ligetben
Fotó: Polgárdi Nyári Fesztivál

Az ünnepen elsőként Nyikos László polgármester, majd Törő Gábor, a térség ország­gyűlési képviselője mondta el gondolatait.

– Mi itt Polgárdiban épülő utakat, fejlődő infrastruktúrát, új oktatási és gyermeknevelési intézményeket szeretnénk látni, és a Jóisten áldásával mindez most meg is valósul. Mindannyian egyetértünk abban, hogy a család az első! Bevezettük az újszülöttek után járó egyszeri támogatást és az iskolakezdési támogatást a rászorulóknak, az állam kiszélesítette az ingyenes tankönyvellátásban és étkezésben részesülők körét – emelte ki egyebek között Nyikos László.

Az eseményen adták át a 2019. évi városi kitüntetéseket. A képviselő-testület Polgárdi Város Díszpolgára címet adományozott Molnár Józsefnek, a polgárdi asztalitenisz meg­alapítójának. Pro Urbe-díjban, azaz a Polgárdi Városért elismerésben Keresztes Tibor, a Polgárdiért Közalapítvány elnöke részesült.

Moldvai mulatság műsorával fellépett a Polgárdi Nyugdíjasklub Szivárvány tánccsoportja, majd a reggae, ska, punk és latin zenét játszó Ocho Macho együttes koncertezett. Az ötnapos nyári fesztivált végül egy fantasztikus tűzijáték zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában