elővigyázatosság

2018.12.15. 08:00

Tippek, hogy a karácsonyi vásárlások során ne raboljanak ki

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai évről évre kiemelt figyelmet fordítanak az adventi időszakra.

Police.hu

Forrás: police.hu

Karácsony közeledtével megnő a forgalom az üzletek, a bevásárlóközpontok és a vásárok környékén. Ezzel együtt jelentősen megnő a vagyon elleni bűncselekmények – úgy, mint a zseblopások, táskákból, járművekből történő lopások és a gépjárműlopások – száma is. Ezért különösen körültekintőnek kell lennünk értéktárgyaink megóvása érdekében.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Közterület-felügyelet kollégáival együtt fokozott közterületi szolgálatot látnak el a megye forgalmas helyszínein a bűncselekmények visszaszorítása és a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése céljából.

Fogadják meg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásait az áldozattá válás elkerülése érdekében:

  • Mindig zárja be járműve ajtajait, annak megtörténtét ellenőrizze is, a riasztót kapcsolja be! Az indítókulcsot biztonságos helyen tartsa magánál!
  • Járművét lehetőleg kivilágított parkolóhelyen állítsa le! Táskát, értéket lehetőség szerint ne hagyjon a kocsiban, különösen ne az utastérben!
  • Fotó: police.hu

  • Amennyiben tömegközlekedési eszközt vesz igénybe, úgy táskáját ne a hátán, hanem a kezében, vagy karján tartsa magánál, ölelje azt át, ügyeljen a zsebekben tárolt tárgyakra is!
  • Vásárlások alkalmával készpénzt, bankkártyát, mobiltelefont biztonságos, nem észrevehető és könnyen hozzáférhető helyen őrizzen! Ajándékok kiválasztásakor, ruhapróbálások alkalmával is fokozott figyelemmel legyen értéktárgyai biztonságára!
  • Az internetes csalások elkerülése érdekében a webes felületekről történő vásárlások alkalmával is legyen elővigyázatos az eladókkal és a szolgáltatásokkal kapcsolatban! Ellenőrizze a webáruház értékeléseit, a megadott telefonszámot és telephelyet! Legyen kételkedő a feltűnően alacsony áron kínált termékekkel kapcsolatban! Vételárat lehetőleg ne utaljon előre!
  • Amennyiben bűncselekmény áldozatává vált, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon, vagy forduljon bizalommal az utcán szolgálatot teljesítő rendőrhöz.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában