munkálatok

2018.07.19. 08:30

Tervezik a ráckeresztúri iskolát – Jobb körülmények között tanulhatnak majd a diákok

Több, a Dunaújvárosi Tankerületi Központhoz tartozó iskola felújítására nyertek uniós pénzt, köztük a keresztúrira.

Bokros Judit

A településen két épületben működik a Petőfi Sándor Általános Iskola. Nem túl szerencsés helyzet ez, mert így a gyerekeknek, tanároknak többször át kell járni egyik épületből a másikba, ha például ebédelni szeretnének. Az informatikaterem pedig megint egy másik épületben található. A ráckeresztúriak megszokták már ezt, az iskolában van elég gyerek, s várhatóan lesz is, mert jól alakul a népességszám. Éppen ezért, meg a nagyobb kényelem miatt lenne jó, ha mindenki egy helyre járhatna.Ezért is örült az önkormányzat annak, hogy tavaly kiderült: a Dunaújvárosi Tankerületi Központ több, általa fenntartott intézményre vonatkozóan nyert uniós pályázatot. A ráckeresztúri iskola infrastrukturális fejlesztésére több mint 276 millió forint jut.

Szentes-Mabda Katalin Dóra polgármester elmondta: A pénzből a Hősök téri iskolaépületet alakítják át, bővítik, például korszerű informatikai és természettudományi szaktanteremmel, nyelvi laborral.

A fotó a tavalyi szüreti felvonulás alkalmával készült az egyik iskolaépületnél
Fotó: Gajdó Ágnes

A projekt helyzetéről, arról, mikor kezdődhet a felújítás, a tankerületi központot kérdeztük. Az igazgató, Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsanna úgy tájékoztatott: A ráckeresztúri iskola felújításával kapcsolatban is tervezői munkálatok folynak jelenleg.

Az átalakításra fordítandó támogatás mértéke fedezi a vállalt feladatok valamennyi költségét.

A tervezés alapján a jövő év elején megindíthatóak a kivitelezői beszerzési eljárások. Mindegyik iskola fejlesztése egymástól független, különálló nyertes pályázatból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában