Erősödjünk tovább szeretetben, hitben és barátságban

2018.12.22. 07:10

Tegyük szebbé az ünnepet! – Így ünnepel Dél-Fejér

A települések ünnepi díszbe öltöztek, az adventi napok, az adventi hétvégék elcsöndesedéssel, várakozással, készülődéssel teltek. Arra törekedett mindenki, hogy együtt tegyük szebbé és meghittebbé karácsonyunkat.

V. Varga József

Sárbogárd főterén imával, szavalattal, énekkel az evangélikus gyülekezet tagjai szolgáltak

Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

Karácsony a kereszténység jelentős ünnepe, Jézus születésnapja. Napjainkra felerősödött családi vonatkozása, a szeretet, az összetartozás, az ajándékozás ünnepe lett.

Sárbogárd főterén, a városházánál áll a mindenki karácsonyfája, illetve Váraljai Péter fafaragó míves betleheme. Tegyük hagyománnyá az ünnepet! – a szervezők így invitáltak mindenkit.

Sárszentmiklóson, a közösségi házban az utolsó adventi szombaton is karácsonyi vásárt tartanak 9 és 14 óra között. A kézműves foglalkozáson 15 órától mézeskalácsot díszítenek a gyerekek és a felnőttek egyaránt, az aprónépnek játszóház dukál. A közös gyertyagyújtást 16.30 órára időzítették.

Sárbogárd főterén imával, szavalattal, énekkel az evangélikus gyülekezet tagjai szolgáltak
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

Alapon, a tegnap délutáni falukarácsonyon fellépett a Besnyői Népdalkör és Pörneki Anikó énekes. Pillanatképeket vetítettek a 2018-as év eseményeiről, a gyerekeket pedig karácsonyi utazás várta a kisvonattal. A vendéglátás menüje így festett: töltött káposzta, sült gesztenye, forralt bor! Vasárnap 17 órakor lesz a gyertyagyújtás a Millenáris Parkban.

Sárhatvanban a lelkes, összetartó kis közösség a Sárhatvani Klub előtt állította föl az ünnepekre életnagyságú betlehemét.

Mezőfalván, pénteken zárulnak a nagyközség adventi rendezvényei a főtéren. Az idén 60 éves születésnapját ünneplő Mezőfalvi Néptáncegyüttes 16 órától ad műsort, majd köszöntőt mond és gyertyát gyújt Márok Csaba polgármester. Vasárnap még tart az adventi vásár.

Baracson, vasárnap 15 órától kinyitja kapuit a helyi és környékbeli kézművesek adventi vására, majd 16 órától a faluházban ünneplik a falukarácsonyt, fellépnek a civil szervezetek és az intézmények képviselői.

Sárhatvanban idén is életnagyságú betlehemet állítottak
Fotó: GS

Kisapostagon, pénteken 17 órától a hagyományos falukarácsonynak a kultúrterem és a templomudvar szolgál helyszínként. A műsorban fellépnek a szépkorúak és az iskolások, majd szeretetvendégségre várnak mindenkit. Az adventi koszorú negyedik gyertyáját vasárnap 16 órakor gyújtják meg.

Nagykarácsonyban, Mikulásfalván, szombaton 11 órakor kezdődik a Tá-Ti-Ka Hangszeretgető interaktív gyermekműsor, 14 órakor pedig nyit a Villangó Bábszínház. Vasárnap 11-kor kezdődik a Mikulás zsákja című előadás, majd 14 órától a Tom White zenekar Suttog a fenyves című műsorával zárja kapuit az idei esztendőre a Mikulásház.

Nagyvenyimen, Karácsonyi álom címmel Koós Réka és Udvarhelyi Boglárka ad ünnepi koncertet vasárnap 15 órától az általános iskolában. Az adventi gyertyát 16 órakor a Barátságkőnél gyújtják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!