Tanácskozó ifjak

2018.09.10. 07:30

Táborozással kezdődött az idei tanév a Székesfehérvári Diáktanács számára

Évnyitó összejövetelét tartotta a hét végén a városi diáktanács Velencén, a Székesfehérvári Gyermek- és Ifjúsági Táborban.

ÖKK, Szanyi-Nagy Judit

diáktanács és az önkormányzat között folyamatos a párbeszéd

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az esemény elsődleges feladata az volt, hogy előkészítse a tisztújítást, a tagok összeállítsák a tanév fontos feladatait, és természetesen az is, hogy összekovácsolja a csapatot. A táborban azok a fiatalok vettek részt, akik a 2018/2019-es tanévben a város oktatási intézményeinek tanulóit képviselik – s mivel megválasztották őket, szavazati joggal is rendelkeznek –; mellettük az általános iskolából elballagott, nem delegált, de munkájukat középiskolai tanulmányaik alatt folytatni kívánó diákok is megjelentek.

A diáktanács és az önkormányzat között folyamatos a párbeszéd
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A három nap során a szakmai programokon túl kulturális és sportesemények is gazdagították a kínálatot, sőt a közös tánctanulás, prevenciós vetélkedő és az érzékenyítőprogram sem maradt ki a választékból. A táborozókat szombaton Cser-Palkovics András polgármester is meglátogatta, aki elmondta, hogy a diákság érdekeit összefogó és képviselő tanács munkája igazán fontos, a fiatalok ötleteihez pedig a város szívesen ad támogatást. A beszélgetés során örömhírként arról is szó esett, hogy néhány éven belül – a kormány támogatásával – szeretnék felújítani és télen is használhatóvá tenni a szóban forgó velencei ifjúsági tábort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában