Minden, ami szakszolgálat

2019.04.03. 07:45

Szülőket, pedagógusokat, gyerekeket is várnak a Pedagógiai Szakszolgálatok Hetére

Idén először országos jelleggel rendezik meg április 8–12. között a Pedagógiai Szakszolgálatok Hetét, amely két évvel ezelőtt Fejér megyében született meg. Ebben az évben is számos program közül választhatnak a pedagógusok és más szakemberek, de várják a szülőket, gyerekeket is.

Borsányi Bea

Az enyingi pedagógiai szakszolgálat minden évben aktív részese a rendezvényeknek

Fotó: FMH-archív (Szanyi-Nagy Judit)

– Bár a pedagógiai szakszolgálatok – amelyek 2013-ban alakultak meg minden megyében – az oktatási rendszerben működnek, mégis némileg elszigetelten dolgoznak, hiszen nincs állandó tanulói létszámuk, nem napi szinten járnak hozzájuk a tanulók. Ezért gondoltunk 2017-ben arra, hogy érdemes lenne magunkat és a tevékenységünket megmutatni a szakembereknek, pedagógusoknak, valamint az érintett szülőknek is. Már az első programsorozat is sikeresnek bizonyult, több mint 3000 látogatójuk volt az eseményeknek a megyében – idézte fel Ulicza Henriette, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat általános főigazgató-helyettese.

A pedagógiai szakszolgálatok 9 különböző szakszolgálati feladatot látnak el újszülött kortól a középiskola végéig a logopédiától kezdve a gyógytestnevelésen, a nevelési tanácsadáson és a korai fejlesztésen keresztül a konduktív pedagógiáig. Ugyanakkor, mivel területileg is kiterjedt intézmény, hiszen minden járásban van tagintézménye, ezért alakult úgy, hogy a programok egy héten keresztül tartanak.

Az enyingi pedagógiai szakszolgálat minden évben aktív részese a rendezvényeknek
Fotó: FMH-archív (Szanyi-Nagy Judit)

Székesfehérváron kívül Bicskén, Dunaújvárosban, Enyingen, Gárdonyban, Martonvásáron, Móron és Sárbogárdon is kínálnak nyitott foglalkozásokat, konferenciákat, előadásokat és szerveznek műhelymunkát, sőt akár versenyeket is, mint amilyen például a móri gyógyúszó verseny, vagy a gárdonyi Elmebajnokság, de középiskolásoknak tartanak önismereti foglalkozást is. Érdemes a megyei szakszolgálat honlapján a www.fejermepsz.hu internetes oldalon a letölthető programfüzetben megnézni a teljes kínálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában