morgató üzemmódú

2018.09.29. 16:00

Szirénapróbák lesznek október 1-jén a megye déli részén

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba október 1-jén, hétfőn.

Katasztrófavédelem

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy a veszélyes üzemek másfél kilométeres körzetébe telepített Monitoring és Lakossági Riasztó rendszer szirénáinak működését ellenőrzik október 1-jén, hétfőn 11:00 órakor, melynek során Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban csökkentett üzemű (morgató) szirénapróba végrehajtására kerül.

Emellett a Paksi Atomerőmű harminc kilométeres körzetébe eső településeken is ellenőrzik a lakossági tájékoztató- és riasztó rendszer működőképességét, melynek során a megyében Alap, Alsószentiván, Cece, Előszállás, Nagykarácsony, Sáregres, Vajta településeken október 1-jén, hétfőn 13:00 órakor csökkentett üzemű (morgató) szirénapróba végrehajtására kerül sor.

A szirénák megszólalása ezekben az időpontokban csak a rendszer próbája, a lakosságnak semmiféle teendője nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában