Csak a logójuk kellene

2019.06.27. 10:10

Szétesőben az ellenzéki összefogás

Szerdán sajtótájékoztatót tartott az LMP-s Takács Lajos. A párt megyei elnöke rosszallását fejezte ki, mert Fehérváron az ellenzéki összefogásból egész egyszerűen kihagyták őket. Információink szerint az ellenzéki MSZP, DK, Jobbik és most már a Momentum is olyan szövetséget hozott össze, ami nem pártoskodó, hanem inkább civilnek tűnő kezdeményezés, és az LMP-t éppen ezért hagyták ki. Ugyanakkor nyilván sokat változott az EP-választás után a helyzet, és nemkívánatos társ lett a 2-3 százalékot szerzett LMP

Sági Zoltán

– Kezd szétesni az együttműködés – fogalmazott lapunk kérdésére a megyei elnök, aki elmondta: az ellenzéki összefogásnak nem az LMP a gátja, hiszen ők korábban részt vettek az egyeztetésen Székesfehérváron is, és az EP-választásokig úgy állt a helyzet, hogy a 7-es körzetet ők kapják. Most azonban úgy tűnik, a körzet a Momentumé lesz, a 2-3 százalékos LMP-t pedig újabban kihagyják a megbeszélésekből abban a hiszemben, hogy a városi ellenzék a zöld párt nélkül is megszerezheti a közgyűlési többséget. Miközben az LMP logóját a pártot újabban mellőző ellenzékiek a kampányban azért fölhasználnák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában