224 millió az új bölcsődére

2019.03.20. 11:30

Szépül az iskola, óvodai tornaszoba és új bölcsőde készül Nagyvenyimen

Nemcsak az iskola és az óvoda szépül a községben, hanem új bölcsődét is építenek!

V. Varga József

„Még nincs kész! Addig nem mutatom!” – pillanatkép a nagyvenyimi Nefelejcs Óvodából

Fotó: óvoda

A Kossuth Lajos Általános Iskola külső-belső megújulására a lehetőséget az önkormányzat által még három éve elnyert 105 millió forintos támogatás teremtette meg. Ezt egészíti ki a tankerületi központ másik projektje, a tanulási terek 84 millió forintos infrastrukturális fejlesztése. A település vezetése számára kiemelt fontosságú a családok segítése és a gyermekek fejlődéséhez alkalmas körülmények biztosítása. Ezért is szívmelengető, hogy a Nefelejcs Óvodát 24 millió forintos költségvetéssel, tornaszobával bővíthetik, valamint a fejlesztések sorában az új bölcsőde is látótérbe került. Az óvoda telkén tervezett két csoportos bölcsődeépület tavaly karácsony óta rendelkezik építési engedéllyel, és az önkormányzat az új gyermekintézmény építésére pályázatot nyújtott be a Belügyminisztériumhoz. Vargáné Kaiser Katalin polgármester még az év elején úgy nyilatkozott: őszintén hisz abban, hogy a település számára a családok és gyermekeik jelentik a jövőt.

Az önkormányzat 224 millió forint pályázati támogatásban részesült új bölcsődéjének megépítéséhez

– tudtuk meg az elöljárótól, aki a település legújabb kincseként utalt a majdani gyermekbirodalomra.

– Az országban a mindössze tizennégy nyertes között Nagyvenyim is támogatásban részesült új bölcsődéjének megépítéséhez – tájékoztatta örömmel Vargáné Kaiser Katalin lapunkat. – Az elnyert támogatás 224 millió forint, ami messze a legmagasabb a vidéki önkormányzatok között. A 12 milliós önerővel együtt 236 millió forintból épülhet fel az óvoda szomszédságában az új gyermekbirodalom.

„Még nincs kész! Addig nem mutatom!” – pillanatkép a nagyvenyimi Nefelejcs Óvodából
Fotó: óvoda

Sok és nehéz feladattal övezett út vezetett a sikerhez – folytatta a polgármester, aki magára vállalta a pályázat írását és menedzselését. Kifejtette, sokat köszönhet kollégáinak, különösen Ádám Andreának és Jós-Vámos Zsanettnek, de a sikerhez szükség volt a tervezés alkotó folyamatában meglévő közös akaratra, a hosszú, dolgos éjszakák munkájára is. Köszönet illeti a tervezőket, különösen Geist Attilát, továbbá a fehérvári önkormányzat építésügyi hatóságát, a megyei kormányhivatal népegészségügyi és katasztrófavédelmi osztályának kollégáit az engedélyezési folyamatban nyújtott szakértő segítségért – tette hozzá.

– A kivitelezőt a kiviteli tervek elkészültével, majd a közbeszerzési eljárás lefolytatásával választjuk ki – mondta Vargáné Kaiser Katalin polgármester. – Terveink szerint még a nyári időszakban megkezdődhet az építkezés, hiszen az idei esztendő „a kibontakozó fejlődés éve” Nagyvenyimen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában