Dehogy zavarja egy traktor az összképet!

2018.07.13. 18:00

Szép otthon – Példás porta elismerést kapott három sárkeresztesi

Három személy, velük együtt három sárkeresztesi kert kapott Szép otthon – Példás porta elismerést a község testületétől: Markovics Zoltán, Szabadi Péter és Szabolcs Endre.

Majer Tamás

Dicsőség a díj a falubeliek között

Fotó: Igari Balázs/ Fejér Megyei Hírlap

Krähling János, a falu polgármestere felidézte, hogy a hétvégén megrendezett falunapon ünnepelték a település 825 éves fönnállását. Falunapot huszonötödik alkalommal tartottak. A porták mind szebbé, csinosabbá tételére ösztönző díját is negyed évszázada kezdték el kiosztani az elődök. Ezúttal is a falu népe előtt adták át a büszkeségre okot adó okleveleket. A településvezető úgy látja, általánosan jellemzi a falubelieket, hogy rendben tartják terciájukat, sőt a házuk és kertjük előtti közterületre is nagy figyelmet fordítanak.

 

– A díjjal elismerjük azokat, akik szépítgetik a falut. Kulturáltabbá, otthonosabbá varázsolják környezetünket – mondta Krähling János, aki kiemelte, hogy nem azt díjazzák, ki tud ügyesebben kertészt fogadni, s a mezőgazdasági gépek se zavarják az ítészeket! Az ízléses, jó kezekben lévő portákat jutalmazzák. Szabadi Péter méhész az egyik idei díjazott. A férfi lapunknak elmondta, hogy huszonnyolc esztendeje él családjával abban a házban, amelynek udvara, kertje most elismerést szerzett.

Dicsőség a díj a falubeliek között
Fotó: Igari Balázs/ Fejér Megyei Hírlap

– Néhány évvel ezelőtt felújítottam a bejárót. Farönkökkel raktam ki a kapubejáró szélét a járda és a kerítésem között. Ez gyakorlatilag közterület, amit egy pici kis kertecskének csináltam meg virágokkal, kevés kővel. A szegély faoszlopokkal van kirakva, nincs benne beton vagy műanyag, csak teljesen természetes anyagokat használtam hozzá. Ez fogott meg sok embert – vélekedett Szabadi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában