Gratulálunk!

2018.08.17. 20:08

Szent István-díjjal ismerték el Ribi Péter tevékenységét

Újabb, a keresztény értékrendet méltón képviselő személy vehette át pénteken az „Államalapító Szent István Emlékérem és Díj”-at.

Bokros Judit

Ribi Péterről (az első sor jobb szélén) egy portréfilmet is láthattunk az est során

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendezett ünnepség elején a Hungarikum együttes játszotta el Szent István-dalát.

A köszöntők után az elismerést odaítélő alapítvány kuratóriumának elnöke, Spányi Antal megyés püspök úgy fogalmazott: sok értékről állítják azt manapság, hogy idejét múlt. A keresztény ember azonban örök, igaz értékeket hordoz, képvisel, s ezek nem válhatnak idejét múlttá. Ilyen például a másokkal való törődés. Szent István értette ezt az üzenetet, példája ezer éve ragyog, fénylik. A kuratórium pedig évről évre megkeresi azt az embert, aki méltón képviseli a Szent István-i keresztény értékeket.

Ribi Péterről (az első sor jobb szélén) egy portréfilmet is láthattunk az est során
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Csurgai Horváth József ezután jelentette be az idei díjazott nevét, aki Ribi Péter, a Fehérvár Travel ügyvezető igazgatója. Az emlékérem és a díj átvétele után Ugrits Tamás pasztorális helynök méltatta a kitüntetettet.

 

Az ügyvezető később kifejezte: nagy megtiszteltetés számára a díj, majd köszönetet mondott valamennyi munkatársának, az elismeréssel járó pénzjutalmat pedig a „Teljes Élet” Szociális Alapítványnak ajánlotta föl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában