egész októberben

2018.10.05. 07:30

Szombaton kezdődik Székesfehérváron a World Walking Day

A szabadidősport szövetség ismét meghirdette a világ gyalogló nap hazai eseménysorozatát, egész októberre értendően, hogy az aktív életmód minél több ember mindennapjává váljon.

V. Varga József

Fotó: Shutterstock

Székesfehérváron, szombaton 9 órakor kezdődik a World Walking Day rendezvénye: a gyaloglás és a nordic walking a Túrózsáki úti sportpályától indul a Millenniumi emlékműig, és vissza az Öreghegy területén. Kísérő program az Aszalvölgyi sportnap, focitornával, egészségügyi szűrésekkel, életmód éskörnyezeti tanácsadással. A gyaloglást Horváth István vezeti. A vasárnapi attrakció (szintén gyaloglás és nordic walking) 10 órától indul a Sóstói Tanösvény területén, gyülekezés a Sárkeresztúri út felőli bejáratnál. A gyaloglással – amelyet Csog Imre vezet – Gáspár Attila természetvédőre, a tanösvény atyjára, oltalmazójára is emlékeznek. A túra hossza 5 kilométer: könnyű túra, kisgyermekesek is végig tudják járni. A szervezők az időjárásnak megfelelő, kényelmes öltözetet javasolnak, és legalább fél liter ivóvíz legyen mindenkinél.

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában