december közepére elkészülnek

2017.11.16. 16:20

Jó ütemben haladnak Fehérvár útfelújításai

Jövő héten kap aszfaltot a Ligetsor, végső kopóréteget a Távírda utca a Fal közig, és elkészülnek a járdák a Pozsonyi úton

ÖKK

Fotó: ÖKK

Folyamatosan zajlanak az útfelújítások Székesfehérváron: a jövő héten a Ligetsoron aszfaltréteg kerül a Mészöly Géza utca és a Hotel közötti útszakaszra, befejezéséhez közeledik az iskola előtti parkoló építése; a Távírda utcában a Budai út – Fal köz közötti szakaszon beépítik az útburkolat végső aszfalt kopórétegét, és elkészül a térköves járda; valamint teljesen elkészülnek a járdák a Pozsonyi úton.

A Ligetsor vízvezeték- és szennyvízcsatorna-építési munkái, valamint az útépítési, a földmunka és talajjavítási munkák a Mészöly Géza utca és Hotel közötti szakaszon elkészültek, jelenleg a szegélyépítés és cementes stabilizációs útalap építése folyik. A jövő hét közepén várhatóan az alsó aszfaltréteg felvitele is megtörténik, valamint befejezéséhez közeledik az iskola előtti parkoló építése is. Ezzel az autósok és a gyalogosok számára is elfogadhatóbb közlekedési feltételek állnak majd rendelkezésre.

Fotó: ÖKK

A Távirda utcában elkészültek a víziközmű-rekonstrukciós munkálatok, jelenleg az utat és a járdát építik. A Budai út – Fal köz közötti szakaszon a jövő hét folyamán beépítik az útburkolat végső aszfalt kopórétegét, és elkészül a kétoldali térköves járda is. Ennek a szakasznak az építésével párhuzamosan folyik az utca Fal köz és Rákóczi út közötti szakaszán az út- és járdaburkolat építése, a kivitelezés – az előző szakaszhoz hasonlóan – ütemezéssel valósul meg: először az út szegélye és az útburkolat (aszfalt kötőréteg szintig) készül el, amelynek időtartama alatt biztosított marad a gyalogos közlekedés. A munka várhatóan előteljesítéssel december közepére befejeződik. A cél az, hogy a még hátralévő kivitelezési munkálatok során a lehető legkisebb mértékben akadályozzák a gyalogosközlekedést és az üzletek megközelíthetőségét.

A Pozsonyi út felújítása a Városgondnokság beruházásában zajlik: az út és a járdaburkolatok felújítása mellett a hiányzó járdaszakaszokat is kiépítik (Németh László utca – Katona József utca között, és a Pálóczi H. Á. utca – Berényi út között), valamint irányhelyes kerékpársávokat alakítanak ki. Az autóbuszöblök betonburkolatát már megépítették, a járdák a jövő hét folyamán teljesen elkészülnek. Az aszfalt kopóréteg a november 27-ével kezdődő héten, a teljes útfelújítás előreláthatólag december 10-ig készül el, a szerződésben rögzített határidőnél korábban.

Fotó: ÖKK

Egy héttel ezelőtt kezdődtek el a helyszíni munkálatok a Börgöndi út – Basa árok áteresznél: a Börgöndi út 2-4. között a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjának keretében építik át az átereszt, a munkálatok előreláthatólag három hétig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában