Jégszobrász rezesbandával

2018.01.13. 14:21

Megújult a székesfehérvári Távírda utca

A közművekkel együtt 270 millió forintból újult meg a Távírda utca, a beruházás a nevezett utca Kégl György utcai, illetve a Budai úti csomópontjait is érintette. Az utcában minden ingatlan új gáz- és szennyvízbekötést kapott, megújult az út- és a járdaburkolat.

V. Varga József

Fotó: V. Varga József

Amint megtudtuk: a fejlesztés egy része európai uniós forrásból valósult meg, jelentős hányada pedig önkormányzati, városi finanszírozásból a Saára Gyula program és a víziközmű alap terhére.

A város, a kereskedőkkel közösen, szombaton délelőtt színes programokat rendezett jégszobrászattal és fúvószenekari utcazenével, valamint jelentős kedvezményekkel, akciókkal.

Fotós: V. Varga József

A föld alatt futó közművek cseréje rendkívül fontos volt, hiszen a csövek életkora elérte a 60-100 évet. Szélesebbek lettek a járdák, virágtartókat telepítettek, kerékpártámaszok készültek, hulladékgyűjtőket helyeztek ki. A gépkocsik hol az egyik, hol a másik oldalon parkolhatnak, a közlekedési táblákra, a jelzésekre megéri odafigyelni.

Fotós: V. Varga József

Ott volt a nem hagyományos utcaavatón Vargha Tamás országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Égi Tamás alpolgármester, a Belváros önkormányzati képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában