tehermentesítés

2018.12.17. 10:05

Súlykorlátozást vezetnek be a 7-es főút érdi, M6-os autópálya csomópontjától Martonvásárig

Nem hajthatnak be a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek december 18-a, keddtől a 7-es főút érdi, M6-os autópálya 22-es jelű körforgalmú csomópontjától Martonvásár központjáig.

Feol.hu, Bokros Judit

Az MLSZKSZ éves elemzése szerint évente mintegy 50 ezer kamiont válthatna ki az intermodális fuvarozás fejlesztése

Fotó: Pixabay.com

Az érintett szakaszon „7,5 t tehergépjárművel behajtani tilos”, „kivéve célforgalom” jelzőtáblákkal jelzik a korlátozást a szakemberek.

A megengedett súlyhatár felett közlekedő járművek számára elsősorban a gyorsforgalmi úthálózat használatát javasolják az M7 – M0 – M6-os autópályákon. Ezen felül a közlekedők az M6-os autópálya – 62-es főút vonalon vagy a 6209-es jelű Adony-Szabadegyháza közötti úton az M7-es autópálya felé is haladhatnak.

A súlykorlátozás bevezetését az érintett útszakasz jelentősen megnövekedett teherforgalma indokolta. A cél az, hogy Martonvásár lakott területét védjék a járművek okozta környezeti hatásoktól, illetve a Ráckeresztúr-Martonvásár közötti úton a 2018. októberében bevezetett korlátozással együtt a Martonvásár térségében lévő települések tehermentesítése jobban megvalósulhat.

Az említett tilalomról néhány hete írtunk, s akkor az is kiderült: forgalomszámlálástól függ, lesz-e további korlátozás a 7-es főúton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában