legfontosabb beruházások

2019.05.17. 14:30

Sárszentmihálynak új ovira van szüksége

Útfelújítás és új ovi, ezek a község középtávú tervei, mondta el lapunknak Kalmár Tibor polgármester.

Majer Tamás

A szüreti felvonulás is mindig sok sárszentmihályit megmozgat Fotó: FMH-archív

A falu vezetőjét előbb arra kértük, emelje ki az elmúlt esztendőkben elvégzett beruházások legfontosabbjait.

Kalmár Tibor megemlítette többek között a gyermekorvosi és védőnői helyiség kialakítását, a Zichy Jenő Általános Iskola tetejének szigetelését, ahol egy napelemrendszert is kialakítottak, amely azóta is ellátja energiával az iskolát, a polgármesteri hivatalt és az IKSZT-t. Az iskola fűtéskorszerűsítését is megoldotta az önkormányzat; még mielőtt átadták volna a fenntartását az időközben megalakuló Székesfehérvári Tankerületi Központnak.

A községhez tartozó Sárpentele településrész faluházának tetőfelújítása és nyílászáróinak cseréje is az elmúlt időszak eredménye.

2017-ben elkészült egy új mihályi óvoda kiviteli terve, ám ennek megvalósítására hiá­ba pályáztak, így megkezdődött az óvoda felújítása. Előbb a tetőt, illetve a födémet tették rendbe, majd az ovi belső terét és villamoshálózatát. Ezzel együtt: – A falunak mindenképpen szüksége van egy új óvodára! – hangsúlyozta a polgármester, aki ezt a növekvő gyereklétszámmal is indokolta.

A polgármesterrel folytatott beszélgetés alapján egyelőre azonban nem látszik, hogy erre honnan juthat elégséges támogatás. Az említett kiviteli terv szerint 350–400 millió forintba kerülne a komplett új óvoda.

A szüreti felvonulás is mindig sok sárszentmihályit megmozgat
Fotó: FMH-archív

Kalmár Tibor az útfelújítások közül a Kossuth utca és a Május 1. utca aszfaltozását, illetőleg a Hársfa utcai árok építését emelte ki. Idén az aszfaltos utak felújítása következik, s a belső úthálózat fejlesztése a jövőben is cél marad.

2016 áprilisa és júliusa között valósult – 157,5 millió forint hazai forrásból – a Székesfehérvár–Úrhida és a Szabadbattyán–Veszprém összekötő út csomópontjában a régóta várt körforgalom, ahol ennek előtte sok baleset történt. Ez segíti a településen élők többségének mindennapjait, hiszen hagyományosan sokan járnak be tanulni, dolgozni Székesfehérvárra.

A nemzeti ünnepeket az iskola és az önkormányzat rendre együtt tartja meg, ezeken a polgármester örömére sokan vesznek részt. A gyereknappal egybekapcsolt falunap programjai is népszerűek. Az idei éppen szombaton lesz: reggel 9 órától éjjel 2-ig!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában