Aprónép csúszdán és kerékpáron

2018.05.27. 15:54

Sárkeszi: sültmalac a falukemencéből

Hároméves a falukemence! Annak idején nem téglajegyeket bocsátott ki az önkormányzat, hanem a polgármester asszony felhívására téglákat hoztak a falubeliek a kemenceépítéshez.

V. Varga József

Délre ebéd lesz! – Farkas Gyuláné Marika, Sárkeszi polgármestere nem engedett a „negyvennyolcból”. A felajánlott három süldőt a falukemencében és másik két helyen sütötték az önkéntesek, hogy a faluháznál egyidőben kerülhessen asztalra az ízletes sültmalac.

Malachús sült a három éve elkészült falukemencében. Jobbról Farkas Gyuláné Marika polgármester asszony Fotó: V. Varga József/Fejér Megyei Hírlap

Volt is nagy keletje – foszlós kenyérrel és uborkával, csípős paprikával. A gyermeknapot szombaton a falukemence születésnapjával kötötték egybe a 600 lelket számláló kis faluban. Az aprónépre mobil játszóház, lufihajtogatás és játékos akadályverseny várt a faluparkban, hintáztak és csúszdáztak kedvükre a lurkók.

 

A faluház színpadán először a Zics Nikolett vezette pörgős Kislángi Mazsoretteknek tapsolhatott a közönség; majd az Ősiből érkezett, népszerű operettrészleteket megelevenítő Gólyahír Táncegyesület formációja varázsolt, Szöllősi Edina vezetésével; végül pedig a környékbeli hölgyekből verbuválódott Drop the Beat Tánccsoport, Kövecses Petra által irányított táncosai szolgáltak pezsdítő előadással.

A gyermeknapba a lufivirág-rágcsálás is belefér Fotó: V. Varga József/Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában