Székesfehérvár

2018.07.11. 11:48

Robotokkal táboroztak a rákóczis diákok

A II. Rákóczi Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában működő tehetségkör tagjai Dinnyésen kaptak lehetőséget arra, hogy táborozzanak.

FMH

Vígvári György előadása a robotokról

Forrás: Az iskola

A tehetségkör az éves munkája során már több alkalommal vett részt olyan programban, ahol közel kerültek a robotikához mindaz ismeretterjesztés, mind a kipróbálás szintjén. A háromnapos tábor során készíthettek Ozobot-„utat” színkódokkal, amelyet ki is próbálhattak. A felfedezéses módszer során a gyerekek maguk jöttek rá, hogy az Ozobot milyen színekre miképp reagál. Mikor kezd el „futni”, „pörögni”, esetleg mikor fordul jobbra vagy balra. Ugyanígy lehetőségük nyílt arra, hogy micro:bitet programozzanak, vagy a 3D-s nyomtatóéhoz hasonló tollal tárgyakat alkossanak.

Vígvári György előadása a robotokról
Fotó: Az iskola

A tábornak vendége volt Vígvári György, aki szintén elhozta egy felől saját készítésű robotjait,másfelől bemutatta a most elérhető egyik legmodernebb eszközt, a makey-t. A gyerekek hosszú láncot alkotva figyelhették meg, hogy egy adott jel hány emberen képes átmenni. A makey 15 gyereken keresztül is érzékelte a jelet, és reagált. Miután ezek az eszközök remekül alkalmasak arra, hogy az oktatásban is szerepet kapjanak, és modernizálják a módszertant, elképzelhető, hogy a közeljövőben az angol nyelvoktatását segítik, akár tanórán kívüli keretek között is. A táborban a robotok mellett strandolásra, sárkányhajózásra is nyílt lehetőség, illetve a magyar történelembe való bepillantásra a dinnyési várpark meglátogatásával. A gyerekeknek felejthetetlen pillanatokban volt részük a tábor során, nem beszélve aki alakult barátságokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában