adventi naptár

2018.12.24. 07:00

Reneszánsz karácsony Székesfehérváron

Hámori János zenei összeállítását rejtette az adventi naptárnak öltözött Városháza 22-es ablaka. Ezt követően kezdődött a Fiori Musicali Együttes koncertje az adventi színpadon.

Palocsai Jenő

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hámori János zenei összeállítását rejtette az adventi naptárnak öltözött Városháza 22-es ablaka. Ezt követően kezdődött a Fiori Musicali Együttes koncertje az adventi színpadon. A 2008-ban alakult formáció a Hermann László Zeneiskola növendékeiből alakult, akiket azonnal megragadott a furulya.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Rendszeres fellépői voltak az iskolai, majd a városi rendezvényeknek, de játszottak már a Nemzeti Múzeumban és Linzben, egy reneszánsz táncházban is. A tagok közül többen a furulyatanári pályát választották. Idén elhatározták, hogy folytatják a közös munkát, így a színpadon Erdei Máté, Lits Zsuzsanna, Novák Szironka, Szörfi Menta és Végvári Dorottya fújta, csembalón Vasvári Tamás kísérte őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában