Több lesz az idei évben az adóbevétel

2019.02.16. 07:40

Rendkívüli testületi ülésen fogadták el a képviselők Bodajk idei költségvetését

Wurczinger Lóránt polgármester elmondta: a bodajki önkormányzat idei mozgásterét beszűkítik a korábban elnyert pályázatok, mivel a támogatott beruházások vélhetően többe kerülnek majd a tervezettnél.

B. Kiss László

Wurczinger Lóránt elmondta: sikeresek, látogatottak a rendezvényeik

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Három nagy pályázatról van szó: a volt mozi épületének felújításáról, a tó környéke, illetve az iparterület fejlesztéséről. Mindhárom projekttel az idén szeretnének végezni – tudtuk meg az elöljárótól. További jelentős beruházás a tómeder betonfalának megerősítése, természetközelibb anyaggal történő burkolása. Ennek a munkának rögvest nekiállnak oly módon, hogy elindítják a közbeszerzést. „Nagy falat” lesz a Zengő óvoda és az általános iskola által együttesen használt épület tetejének felújítása is, melyet a Klebelsberg Központtal közösen finanszíroznak – közölte Wurczinger Lóránt.

A kisvárosi önkormányzat költségvetésének főösszege 878 millió forint, de csalóka az összeg, mert abba a több száz milliót kitevő, pályázaton nyert támogatásokat is beszámolják – hangsúlyozta a polgármester. Egyébként az iparűzési adóból származó bevétel mintegy 6-7 millió forinttal történő emelkedésével számoltak az idei költségvetés készítésekor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában