velencei-tó

2020.02.17. 14:30

Rendezni kell már a horgászokmányokat

Ideje rendezni a horgászathoz szükséges idei dokumentumokat, figyelmeztet a MOHOSZ. Képviselőjük elmondta, hogy bár rapszodikus az időjárás, már egyre többen próbálkoznak csónakból is halfogással.

Tihanyi Tamás

A kápolnásnyéki Menczel Ferencnek is sikerült méretes pontyot fognia a hétvégén Fotó: Tihanyi Tamás

– Az év hatodik hete az évszakhoz képest enyhe volt, ám a viharos szél kihívás elé állította a horgászokat. Ennek megfelelően a fogások is gyengék voltak, leginkább csak keszegeket sikerült zsákmányolni a kikötőkben – tájékoztatott Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. – Hétvégére fordulat állt be az időjárásban, s napos, kora tavaszi idő érkezett, gyenge légmozgással.

A kápolnásnyéki Menczel Ferencnek is sikerült méretes pontyot
fognia a hétvégén Fotó: Tihanyi Tamás

Ezt már a csónakos horgászok is kihasználták, s fogtak szép számmal süllőt és balint. A partról próbálkozók a keszegek mellett már egyre gyakrabban akasztottak pontyokat, igaz, méretben legtöbbször a mérethatár körüli egyedek jelentkeztek. Felhívjuk azon horgászok figyelmét, akik a tavalyi fogási naplójukat még nem adták le, igyekezzenek ezt február 28-ig megtenni. Akik a jogszabályban meghatározott időpont utánra halasztják a leadást, már csak emelt áron juthatnak hozzá az új okmányukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában