Cukorfalat a kígyóból

2019.06.13. 17:15

Rekordhosszú tortának jártak a végére a Németh László Általános Iskolában

A szlo­gen­je szerint is a város szívében lévő Németh László Általános Iskola anno 1978 szeptemberében fogadta első kisdiákjait. Az – áció, káció, akáció –, vagyis a hamarosan záruló 2018/2019-es tanév számukra a negyvenedik volt.

Majer Tamás

Közös táncot járt a sok száz diák iskolájuk tiszteletére

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Rossz emlékű időkben Velinszkynek nevezett, de a városi folklórban kígyós iskolaként élő suli Magyarország legsportosabb tanintézménye! Az erről tanúskodó oklevelet a minap vehette át Ollé Ferencné igazgató. A megtisztelő címet elsősorban a diákok hozták össze, mégpedig az idei Kihívás Napján bemutatott produkciójukkal. Az elismerésről az ifjakat és szüleiket az iskola ünnepi tanévének szerdai zárórendezvényen tájékoztatta a pedagógus. Gyorsan ki is szólította a tömegből Harsági Zsolt testnevelés-, földrajz- és természetismeret-tanárt – a mozgásért, sportért elkötelezett szakember érdemei elévülhetetlenek. Az igazgató lapunknak elmondta, már tavaly ősz óta ünnepelnek, a szeptember éppen a sport hónapja volt. Október és november a szülők fóruma volt. Düh és agresszió kezelése otthon és az iskolában, szülő-gyermek kapcsolat, azaz hogyan beszélgessünk gyermekünkkel? – ilyen és ehhez hasonló előadásokat hallgathattak végig a szülők.

Közös táncot járt a sok száz diák iskolájuk tiszteletére
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szintén a jubileumi program részét alkotta egy városismereti verseny, ennek díjátadóját szintén tegnap tartották. Az alsósok mezőnyében a 3. d, a felsősök között a 6. d diadalmaskodott.

Csak alakra volt kígyós az ünnepi torta, hús nem volt benne…
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az iskolába a negyvenedik tanévben 627 diák járt, többségük részt is vett az ünnepség fő attrakciójában, egy nagy ívű közös táncban. Ollé Ferencné szerint a sport mellett a gyerekekkel végzett rendkívül jó alapozó munka az intézmény fő erőssége. Ismert, 1981-ben avatták föl az iskola előtti téren lévő Kígyó szobrot, Benkő Ilona alkotását, amely az iskola jelképe lett. Az ünnepi torta nem véletlen volt hosszú-hosszú kígyó alakú. A sportos iskola diákjainak kijártak a cukorfalatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában