A rendelő és annak parkolója is új lesz

2019.06.26. 07:35

Régi, nagy tervek válnak valósággá Maroshegyen

Kedden délután tartotta a ciklus utolsó lakossági fórumát Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője.

Palocsai Jenő

A körzet ügyeit vitatták meg a maroshegyi fórumon Fotó: Nagy Norbert

Az alpolgármester úgy fogalmazott, hogy sem ígéreteket, se összefoglalót adni nem kíván a lakosoknak. A fórum kifejezett célja, hogy megvitassák a körzet ügyeit. Ezek között szerepelt a Vásárhelyi lakótelep 15-ös épületének ügye. A ház környezetének felújítása volt az egyetlen, ami nem valósult meg eddig a ciklusban, ám már át is adták a munkaterületet, tehát az is elkészül.

A Batthyány úti rendelőintézet és annak parkolója is új lesz, és már a lakossági fórumnak otthont adó Gárdonyi Géza Művelődési ház felújításának is készülnek a tervei.

A körzet ügyeit vitatták meg a maroshegyi fórumon Fotó: Nagy Norbert

Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője elmondta, hogy a Vásárhelyi út teljes felújításának költsége meghaladná az egymilliárd forintot, ezért most a Batthyány úttól indulva nem a végét keresztező Japán utcáig újul meg az út, hanem csak az első ütemig, ami 207 millió forint. Ennek keretében átépítik a Rádió úti csomópontot is, ahol lesz új és szélesebb járda, buszmegálló és vadonatúj gyalogátkelőhely, közvilágítással. Közben az egyik lakó jelezte a fórumon, hogy a Vásárhelyin csőtőrés van éppen.

A hozzászólók sérelmezték, hogy a többi városrész látványosabb ütemben szépül, míg náluk azért még vannak hibás útszakaszok és problémák. Megnyugtatásukra Cser-Palkovics András polgármester azt mondta, hogy a város célja az, hogy minden városrészben párhuzamosan menjenek a fejlesztések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában