Rácalmási Festőkör

2017.11.08. 20:31

Rácalmási festők munkái

A Rácalmási Festőkörnek nyílt kiállítása szerda délután a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban.

Balla Tibor

A dunaújvárosi Pásztor Marika is a kiállítók között van

Fotó: Zsedrovits Enikő

Túl sokan nem fértek volna már be szerda délután a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár kiállítási termébe, a Rácalmási Festőkör tárlatának megnyitójára.

Nem csoda, hiszen Dáma Nógrádi Katalin irányításával hosszú évek óta működik a Rácalmási Festőkör, heti műhelyüknek a művelődési ház teremt otthont.

Ezúttal tizenkét alkotó munkái csodálhatók meg a paravánokon, vitrinekben.

A dunaújvárosi Pásztor Marika is a kiállítók között van
Fotós: Zsedrovits Enikő

- A festőkör szerdai műhelyénél egy vidám, egymás születésnapját, névnapját ünneplő kedves társaságot volt szerencsém megismerni, akik közösségként is jól, összehangoltan működnek – példa erre a mostani vagy a városnapi kiállításuk elkészítése is. Egy térben alkotnak, de még ha kép alapján azonos mintáról is festenek, végeredményben egyéni alkotások születnek, ahol az alkotó egyénisége, hangulata, szíve, lelke benne van egy-egy festményben – fogalmazott megnyitóbeszédében Kundra Anikó, az intézmény vezetője.

Többek között az értelmes elfoglaltság fontosságáról szólt a hallgatósághoz a kör vezetője. A tárlat november 20-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában