Mintegy 400-an

2020.01.02. 07:15

Pezsgőfutással búcsúztatták az óévet Gárdonyban

Az időjárás is kedvezett a sportolni vágyóknak december 31-én. A 35. alkalommal megrendezett szilveszteri pezsgőfutás ismét nagy népszerűségnek örvendett.

Héjj Vivien

Töretlen a pezsgőfutás népszerűsége Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Szép számban gyülekeztek a sportolók a már hagyományosnak számító, Szilveszter napján megrendezendő pezsgőfutáson a VVSI sportcsarnokában. Az indulók három különböző hosszúságú távot teljesíthettek, a leghosszabb, 30 kilométeres távot két- és háromfős váltóban is lefuthatták a versenyzők.

Töretlen a pezsgőfutás népszerűsége
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Viczián Gábor, a verseny szervezője elmondta, az idei évben a 12 km-es táv volt a legnépszerűbb, a 4,5 km-es futást jóval kevesebben választották. Mint fogalmazott, a tó körbefutását többnyire a felkészültebbek – akár versenyszerűen sportolók – vállalják. Az Alba Regia SC két vitorlázója Budapestről érkezett, úgy döntöttek, váltóban futják körbe a Velencei-tavat.

– Egész évben egyéniben sportolunk, így úgy gondoltuk, az évet egy csapatversennyel búcsúztatjuk el – tudtuk meg a páros egyik tagjától.

A kép a start előtti percekben, pillanatokban készült
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Voltak családilag induló versenyzők is.

Egy Tácról érkező család – apuka és két kisfia – már több éve rendszeresen részt vesz a futóversenyen. A család legidősebb férfi tagja a leghosszabb távon indult, míg a két fiú a 4,5 és a 12 km-es szakaszon versenyzett. Több induló is úgy fogalmazott, a versenyre nem csak a jó eredmény elérése miatt érkeztek, fontos szempont volt a kikapcsolódás, a jó társaság és a vidám hangulatú versenyzés lehetősége is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában