Tábor horgászoknak

2018.07.05. 18:00

Pecázók lepték el Pázmándot

Pecázni mindenki elindulhat, egyedül vagy egy baráttal, de az már igen ritka, ha 43 gyermek fogja a horgászbotot egyszerre és egy időben és egy hétig csak pecázik a szabad idejében. Ahogy ezt most Pázmándon is teszik.

E. Várkonyi Péter

Fotó: E. Várkonyi Péter

A tábor ötlete, bármilyen szokatlanul is hangzik, a 9 éves Simon Esztertől származik, aki egyik nap közölte apjával, Simon Jánossal, hogy „..Apu! Idén ne médiatábort csinálj, hanem egy horgásztábort!” Apu pedig nem sokáig gondolkodott, megcsinálta a pecás tábort.

Fotó: E. Várkonyi Péter

A szervezést Fodor Petra, a helyi Hét Forrás Művelődési Ház vezetője végezte. Mindketten önkéntes munkát vállalva „hoztak össze” csaknem 100 gyermeket. Simon János és Fodor Petra, ketten két turnusban, összesen 86, többnyire pázmándi gyermeknek foglal​ják le a hetüket. Besegít nekik Takács Péter, az iskola megbízott igazgatója is, aki tevékenyen ve​sz részt a pecabotok javításában és szerelésében, tanácsokat adva ő is a horgászathoz. Alsó-és felső osztályosok ​viszik a botjukat, akiknek nem volt, annak kölcsönad​nak.

Fotó: E. Várkonyi Péter

Az egyik napon teszthorgász is érkezik, aki szakmai előadással színesíti a napokat. A tábor végén, az utolsó napon Börgöndpusztára me​nnek​​, ahol délelőtt gyakorlás lesz, délután pedig egy nagy versenyen vesznek részt valamennyien..

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában