zöld város kialakítása

2018.10.02. 08:30

Pályázati támogatásból újul meg Pusztaszabolcs központja

Az augusztus 27-én hatályba lépett támogatási szerződés értelmében vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével valósul meg a „Zöld város kialakítása Pusztaszabolcson” című projekt. A fejlesztés eredményeként a város központi területét környezettudatos, család – és klímabarát módon újítják meg.

Sági Zoltán

Az új központi terület látványterve Forrás: Önkormányzat

A hivatalos tájékoztatása szerint a megfogalmazott célok megvalósításának érdekében Pusztaszabolcs város Önkormányzata még 2016 júliusában nyújtott be támogatási kérelmet a Területi és Területfejlesztési Operatív Program keretében a „Zöld város kialakítása” felhívásra. Az elnyert, 275,1 millió forint pályázati támogatásról ez év júniusában értesült az Önkormányzat. A projekt keretében elszámolható költségeket az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő formában finanszírozzák. Az induló beruházás fő célja Pusztaszabolcs városközpontja általános környezeti állapotának javítása.

A fejlesztések a tervek szerint 2020 végére valósulnak majd meg

A központ szabadidő parkká és szabadtéri kulturális centrummá fejlesztésével Pusztaszabolcs, kulturális téren, a térség vezető településévé kíván válni. A Hagyományok Háza mögötti kihasználatlan terület új funkciókat kap a projekt megvalósulásával. A területen futósáv létesül, fitneszeszközök telepítése történik, valamint játszótér épül. Amellett pedig egy gondozott zöldfelület várja majd a parkba látogatókat, amely szintén a szabadtéri sporté lesz.

Az új központi terület látványterve Forrás: Önkormányzat

A Hagyományok Háza a rendezvénytér kiszolgálásából is kiveszi majd a részét. A park pihenésre szolgáló, kert-jellegű területe paddal, hulladékgyűjtővel, kerti berendezési tárgyakkal, árnyékolóval egészül ki. A szabadidőparkban többszintes növénykultúrát alakítanak ki. A Hagyományok Háza környezetében kemencés gasztroudvar, tűzrakóhely, fix telepítésű szabadtéri színpad és nézőtér is létesül. A fejlesztések terv szerint 2020 végére valósulnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában