a környezetszennyezés veszélyei

2019.05.28. 07:15

Palackokból építettek hajókat maguknak Seregélyesen

Hat nagyméretű és többtucatnyi kisebb PET-hajót bocsátottak vízre a napokban a településen.

Tihanyi Tamás

Hat hajó épült fel és bizonyította a készítők lelkesedését, kreativitását

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Tavaly néhány napot Kárpátalján töltött egy csapatnyi lelkes kisdiák a Seregélyesi Baptista Általános Iskola tanulói közül, s ott találkoztak a magyar PET-kalózok csapatával. Ukrajnából a Tiszán hatalmas mennyiségben érkezik hozzánk a szemét, amely nagyrészt PET-palackokból áll: a kalózok e hulladék felszámolásával, az ukrán oldali szennyezőforrások feltárásával, megszüntetésével foglalkoztak.

Egy csapatnyi lelkes diák épített magának hajót, nem is akármiből: PET-palackokból! A szorgos fiatalok eldobált palackokat is összegyűjtöttek, majd a megépített kreatív „járműveket” vízre is bocsátották. A képen is látható, kisméretű hajón túl azonban összesen hat nagyméretű PET-hajó is készült, melyekkel még utazni is lehetett.
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kárpátaljai utazás után a seregélyesiek a Tisza magyarországi szakaszán tovább gyűjtötték a műanyagot, majd úgy döntöttek, maguk is megépítik saját PET-hajóikat.

Hat hajó épült fel és bizonyította a készítők lelkesedését, kreativitását
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kisebbeknek kis hajókat kellett építeni, a felsősöknek azonban a szülők segítségével olyan vízi járművet, amely elbírta négytagú legénységét, és amellyel vízre is szállhattak május 25-én, szombaton délben az iskola melletti tavon.

Hat hajó épült fel és bizonyította a készítők lelkesedését és szorgalmát, az alsós osztályok tanulói pedig legalább félszáz kisebb vízi járművet készítettek.

Vidáman telt a nap, a hajók is ebben a szellemben készültek
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Aznap környezetvédelmi vetélkedőn is számot adhattak tudásukról a fiatalok. Az akcióval a helyi és a globális környezetszennyezés veszélyeire hívták fel a figyelmet Seregélyesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában