Soponya

2017.10.19. 18:07

Őszi trófeaszemle az ökocentrumban

A Vadex őszi trófeaszemléjét a hétvégén rendezték az ökoturisztikai központban. Az országos CACT vizsla főverseny döntőjére is szombaton és vasárnap került sor.

V. Varga József

Trófeaszemle az ökocentrum pazar, zöld parkjában

Fotó: V. Varga József

A nagyvadgazdálkodás fő ideje (úgy is szokták mondani szakberkekben, hogy „aratási ideje”) szeptember, az egész éves munka ősszel realizálódik – mondta el lapunknak Majoros Gábor, a Vadex Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója. Az erdő- és vadgazdálkodási társaság öt vadászterületen, mintegy 30 ezer hektáron gazdálkodik, ahol közel 35 százalékos az erdősültség. A mezőföldi társaság éves terve 2500 nagyvad elejtése, melyből 460 a gímszarvas.

A vezérigazgató jó szezonkezdetről számolhatott be: október 10-éig 51 gímszarvast ejtettek el, melynek 70 százaléka érmet érdemelt. A gyorsmérleg szerint 10 aranyérem, 16 ezüstérem és 9 bronzérem született. Megtudtuk, hogy Fejér megye legjobb gímszarvas-populációja a Sárréten, a Sárvíz-völgyében található, a legértékesebb nagyvadakat a Vadex területein ejtik el a vadászok.

Trófeaszemle az ökocentrum pazar, zöld parkjában
Fotós: V. Varga József

Az őszi trófeaszemlének a soponyai ökocentrum adott otthont, közelebbről az a pazar, zöld park, amelyben a két éve felavatott híres martonvásári-gyúrói őzbak szobra is áll. Az őzbak agancsa csaknem húsz éven keresztül állt a világranglista élén.

A hétvégi vizsla főverseny győzteseiről hétfői lapunkban már beszámoltunk, most álljanak itt a különdíjasok. A legjobb vadmegállás: Farkas Tamás – Fülöpi Fürjész Adria. A legjobb női vezető: Horváth Éva – Malomközi Ilex. A legszimpatikusabb bíró: Tapasztó Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában