Móka, vidámság

2019.08.05. 07:10

Összejöttek a rokonok, lezajlott a sárkeresztúri falunap

Új helyre költözött idén a búcsú is, a településen már a legtöbb rendezvényt a kialakított sportpályán tartják.

Nagy Marietta

Van, aki bátor, van, aki távolról figyel

Fotó: Nagy Marietta

Augusztus első vasárnapján rendezték meg a sárkeresztúri falunapot, ahol színes programokkal várták az érdeklődőket. A vidámparki rész már a délelőtti órákban várta a kíváncsi vendégeket, délután fél négytől pedig elkezdődtek a színpadon is a programok. A vendégek többsége is ekkor érkezett.

A falunapi rendezvényeken részt vevők nagy része helyi volt, de érkezett olyan vendég is Budapestről, aki minden évben ellátogat a búcsúba. Elmondta, hogy ez már hosszú ideje hagyomány a családban, hiszen ezen a napon összeülnek a rég nem látott rokonokkal. Ilyenkor megbeszélik, kivel mi történt az elmúlt egy évben, megeszik a finom ebédet, aztán kezdődhet a buli.

A mulatságot láthatóan a gyerekek élvezték a legjobban. Sorra próbálták ki a vidámparki játékokat, melyek közül a legnépszerűbb a trambulin volt, de akadt még a hinták között libegő, lánchinta kicsiknek és nagyoknak, pónilovaglás és dodzsem is. Rengeteg árus volt a gyerekek nagy örömére, szinte minden kis kézben új játék virított.

Van, aki bátor, van, aki távolról figyel
Fotó: Nagy Marietta

A színpadon láthattuk többek között a helyi óvodás pompom csoportot, a Nóta Klubot, a Huszti Bandet, a sztárvendég pedig a Ham Ko-Ham volt. Szombaton is volt mit nézni a faluban: ekkor rendezték meg a fogatok VII. versenyét, amely baráti találkozó volt. Póni kettesfogattal és nagyló kettesfogattal indulhattak a versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában