Vízügy

2019.04.11. 10:00

Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt tartanak a Bugátban

A Bugát Pál Szakgimnázium a házigazdája a vízügy szakmacsoport idei Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének. Szerdától péntekig tart.

Majer Tamás

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A szerdai megnyitón Rakaczky István, egy nyíregyházi illetőségű vízügyes cég képzési vezetője elmondta, ötödik éve rendeznek önálló versenyt a vízügyeseknek. Először jöttek át a Dunántúlra. A Dunától nyugatra csak Barcson és Fehérváron – értelemszerűen a Bugátban – van vízügyes képzés. Rakaczky arról is beszélt, hogy aki e versenyen 70 százalék fölött teljesít, mentesül a technikusi vizsga alól. Ez tavaly az összes versenyzőnek sikerült, úgyhogy az országból most összesereglett 23 diák nagy lehetőség előtt áll. Technikusként, szakmával a kézben távozhatnak Székesfehérvárról, a tanév hátralévő részében már csak be kéne járniuk a suliba.

Az elmúlt időszakban megnövekedett a szakmák becsülete Magyarországon.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvár 75 százalékos tulajdonosa a vízszolgáltató Fejérvíznek, így Cser-Palkovics András polgármester mint a többségi tulajdonos képviselője is beszélt. Nos, szakemberhiánnyal küzdenek, ezért, mint mondta, szívesen látják viszont munkavállalóként a versenyre ideérkezett diákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában