Szavazásösszegző

2020.02.24. 11:13

Olvasóink többsége soha nem veszi elő a telefonját vezetés közben

Komoly problémát jelent a XXI. században a mobiltelefonhasználat. Nem elég, hogy sokan az utcán sétálva sem tudnak felnézni a készülékből, de egyesek annyira fontosan tartják jelenlétüket a kibervilágban, hogy még vezetés közben is a telefont bújják. Mennyire igaz ez megyénkre? Mutatjuk!

Feol.hu

Fotó: Shutterstock

Szerencsére az olvasói válaszokból arra következtethetünk, hogy Fejér megyében tisztában vannak a lakosok azzal, hogy egy hívás sem ér annyit, hogy miatta veszélyeztessük magunk és mások életét. A voksolók 59% nyilatkozott e szerint.

Vannak azonban olyan esetek, amikor kénytelenek vagyunk felvenni a csörgő telefont, biztos, hogy mindannyian el tudunk képzelni ilyen szituációt. Ilyenkor húzódjunk félre, és így fogadjuk a hívást. Olvasóink 26%-a is így tesz.

12%-ot képviselnek azok, akik viszont egyszerűen annyira jó sofőrnek tartják magukat, hogy nem ijednek meg holmi vezetés közben mobilozástól sem.

A sor végén, 3%-kal kullognak azok, akik kihasználják a modern technika nyújtotta lehetőségeket, és vezetés közben diktálják a telefonnak az elküldendő üzenetet, végrehajtandó feladatot. Még mindig ezerszer jobb ez a megoldás, mintha – akár csak egy pillanatra is – de félrenéznénk vezetés közben.

 

Köszönjük a szavazatokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában