Fegyverbemutató és harcművészet - Irány a küzdőtér!

2019.09.16. 07:05

Nyílt napot tartott a Fejér Baranta Hagyományőrző Sportegyesület

A magyar mondakincs szerint a Baranta Had tagjai (a barantázók) a mindenkori horka (a magyar törzsszövetség bírája, a hagyományok és a törvények őre) segítői, akik kiemelkedő harci tudást, erős erkölcsi tartást és sajátos harci filozófiai rendszert birtokolnak.

V. Varga József

Hajol, fekszik, áll – barantázók a „mátrixban” Fotó: V. Varga József

A Fejér Baranta Hagyományőrző Sportegyesület feladatának tekinti az évszázadokon át ismert és a magyar nép körében gyakorolt fegyveres és pusztakezes küzdelmi formák kutatását, elsajátítását és bemutatását, a versenyeken való megmérettetést. A magyar nép történelmi, kulturális és művészeti értékeinek megismerését, valamint e kutatási eredmények közzétételét – fogalmazta meg vezérelvüket Szendrő Miklós, az egyesület elnöke.

Hajol, fekszik, áll – barantázók a „mátrixban” Fotó: V. Varga József

Vasárnapi nyílt napjukon, a Berényi út végén elterülő zöld mezőn, egyebek mellett fegyverbemutatót tartottak, sőt a kardokat, az íjakat, a kelevézeket, a kopjákat, a fokosokat, a csatacsillagokat és az ostorokat kézbe lehetett venni, és a vállalkozó szelleműek ki is próbálhatták használatukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában