oktatás

2019.12.17. 07:10

Nyílt nap volt az Óbudain

Nyílt napot tartottak az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán hétfőn délelőtt. A várakozásokat felülmúlva két nagy előadót töltöttek meg az egyetem iránt érdeklődők.

Héjj Vivien

Komoly lehetőségeket villantott fel az Óbudai Egyetem

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A megjelenteket elsőként Györök György dékán köszöntötte, aki hangsúlyozta, egyre több betöltetlen álláshely van a megyében mérnöki, gazdasági területen, így az egyetem leendő és jelenlegi hallgatói is nagy valószínűséggel jól el tudnak majd helyezkedni a tanult szakmájukban.

Udvardy Péter egyetemi docens a külföldi kapcsolatokról és az Erasmus nyújtotta lehetőségekről adott tájékoztatást. A diákok 12 hónapot tölthetnek külföldön szakmai gyakorlati, illetve tanulmányi út keretein belül, s körülbelül havi 500 euró ösztöndíjjal támogatják a tanulók külföldi tartózkodását.

Csala-Takács Éva dékánihi­vatal-vezető, duális képzési koordinátor a szakokról és a duális képzés lehetőségeiről tájékoztatta a jelenlévőket. Az Óbudai Egyetem székesfehérvári karán a felsőoktatási szakképzés és az alapképzés mellett mesterképzésre, illetve szakirányú továbbképzésre is lehet jelentkezni. Jelenleg több mint 150 tanuló vesz részt duális képzésben, melynek lényege, hogy a megszerzett elméleti tudást a diákok a gyakorlatban is hasznosíthatják az iskola partnercégeinél az egyetem elvégzésével egyidejűleg.

Komoly lehetőségeket villantott fel az Óbudai Egyetem
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Jelenlegi hallgatók is beszámoltak tapasztalataikról. A mérnökinformatika szakos Bartalis Ádám elmondta, a könnyű elhelyezkedési lehetőség mellett magas fizetést is remélhet, akár már frissdiplomásként, a duális képzésnek köszönhetően tapasztalatokkal teli szakemberként kerülhet a munkaerőpiacra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában