testületi ülés

2019.06.21. 07:02

Nyáron sem pihen a Közgyűlés

Nem kevesebb, mint tizenhárom napirendi pontot tárgyalt csütörtökön délelőtt a Fejér Megyei Közgyűlés. A testület valamennyi kérdésben egyetértésre jutott, köszönhetően az előkészítő tárgyalásoknak.

Palocsai Jenő

Molnár Krisztián az ülést követően összegzett

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Talán az egyik legfontosabb, legtöbb embert érintő napirendi pont a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. évi munkájáról szóló beszámoló volt. A közgyűlés két vendége Kuczik János Zoltán rendőr dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes valamint Fejér megye rendőr-főkapitánya, Varga Péter rendőr dandártábornok volt. A megyei vezető elmondta, hogy sikertörténetnek lehetne nevezni a 2018-as évet, abban a tekintetben, hogy jelentősen csökkent a regisztrált bűncselekmények száma és javult a felderítési mutató, ám a közúti, és különösen a halálos balesetek száma miatt a siker elmarad.

A Molnár Krisztián vezette testület elfogadta, hogy Tusnádfürdővel testvértelepülési kapcsolatot alakítanak ki. Értékelték a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács, majd a Fejér Megyei Értéktár Bizottság munkáját is.

Döntöttünk arról is, hogy a Fejér Megyei Önkormányzat beruházóként kívánja megvalósítani a Bodajk–Mór közötti kerékpárutat, amely nemcsak turisztikai, hanem szakrális jelentőséggel is bír, mondta a megyei vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában