egyenlőség és közös felelősségvállalás

2018.04.13. 08:58

Nemzetközi témahetet rendeztek a nemi szerepekről Pákozdon

Kilenc napos nemzetközi csereprogram zajlott a településen az Európa Ifjúsága Egyesület szervezésében. 

Bokros Judit

A kép a fehérvári villámcsődület alkalmával készült Fotó: Schmidt Andi

Fehérvárra is ellátogattak azok a külföldi fiatalok, akik egy nemzetközi csereprogram keretében érkeztek hazánkba, s az időt szerdáig Pákozdon töltötték. Az esemény lebonyolítója az Európa Ifjúsága Egyesület, amelynek helyi vezetőjétől, Makovi Ágnestől megtudtuk: a 15-25 éves korosztályt célozták meg a programmal, amelynek témája a férfiak és nők szerepe volt, ezt vitatták meg a fiatalok. A projekt célja egyebek mellett az aktív polgári szerepvállalás ösztönzése, a társadalmi befogadás és a szolidaritás előmozdítása, a diszkrimináció elleni küzdelem, az esélyegyenlőség növelése, a médiatudatosság és az Európai Unió mobilitási lehetőségeinek népszerűsítése volt.

A kép a fehérvári villámcsődület alkalmával készült Fotó: Schmidt Andi

A témaköröket informális módszerekkel dolgozták fel. A játékos munka során a résztvevők olyan kompetenciákat szerezhettek, amelyek segítségével támogatják az egyenlőséget, a közös felelősségvállalást, az igazságosságot. Toleránsabbá válhatnak, az itt tanultak pedig beépülhetnek személyiségükbe, és mindezt hazatérve továbbadhatják.

Öt külföldi ország (görög, spanyol, olasz, román, portugál) fiataljai látogattak hozzánk, és cserélték ki tapasztalataikat, gondolataikat a témával kapcsolatban.

Fehérváron egy villámcsődületet tartottak, hogy népszerűsítsék az ifjak számára térítésmenetes részvételt az Erasmus+ programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában