Újjáalakulás

2017.11.21. 13:30

Átadták a megbízóleveleket a nemzeti pedagógus kar új küldötteinek

A Nemzeti Pedagógus Kar Fejér Megyei Szervezete tegnap délután tartotta újjáalakuló és tisztségválasztó küldöttgyűlését a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban. A napirendi pontokat megelőzendő adták át a megyei szervezet új küldötteinek megbízólevelét.

V. Varga József

A Fejér megyei szervezet új küldötteinek megbízólevelét ünnepélyes keretek között adták át a Tópartiban

Fotó: Pesti Tamás

A Nemzeti Pedagógus Kar az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben pedagógus-munkakörben közalkalmazottként foglalkoztatottak önkormányzattal rendelkező köztestülete – mondta el a lapunknak Szabó Julianna, a megyei szervezet elnöke, a mányi Hársfadombi Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója. A kar tagja az a pedagógus, aki az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben pedagógus-munkakörben történő foglalkoztatásra szóló kinevezést kapott.

Feladatait országos szervei, továbbá a megyékben és a fővárosban működő területi szervei útján látja el, s a törvényben meghatározott módon és feltételek szerint tagozatokat alakíthat. A Nemzeti Pedagógus Kar fő feladata, hogy ellenőrzi a közösségi szolgálat szervezését, valamint működteti az ehhez kapcsolódó tanácsadó és információs rendszert, véleményezési és javaslattételi jogot gyakorol a köznevelést és pedagógusképzést érintő jogszabályok megalkotása és módosítása során, megalkotja alapszabályát, valamint a Pedagógusok etikai kódexét, mely dokumentumok a kar működésének jogi kereteit biztosítják. Továbbá partneri kapcsolatra léphet más szakmai szervezetekkel.

A Fejér megyei szervezet új küldötteinek megbízólevelét ünnepélyes keretek között adták át a Tópartiban

A megyei küldöttek megbízólevelének ünnepélyes átadását követően a grémium az etikai bizottság megüresedett tagsági helyére Schnee Zoltánné személyében választott új tisztségviselőt. A területi szervezet országos küldöttjének Szili Csaba Gergelyt választották. A Fejér megyei szervezet tisztségviselői a következők, elnök: Szabó Julianna; alelnök: Kóger Ivetta; elnökségi tag: Butola Zoltán, Michellerné Kalapács Tünde és Pénzes Klára; az etikai bizottság elnöke: Zámbó Tibor, tagjai: Nánásiné Molnár Gabriella és Schnee Zoltánné. Az elmúlt időszak munkájáról s a további feladatokról Szabó Julianna elnök számolt be a küldöttgyűlésen.

Szabó Julianna (j), Vizi László Tamásné és Bárányos József a küldöttgyűlésen
Fotós: Pesti Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában