Milyen munka ez, kérem?

2019.07.09. 07:05

Nem az önkormányzaté a kátyús út Balinkán

Egy internetes hírportálon látott napvilágot egy írás, mely szerint kátyúkra került a kerékpárnyomvonal kijelölése a településen, amely épp tavaly nyert mintegy 100 millió forintot a fenntartható települési közlekedésfejlesztésre.

Borsányi Bea

Rossz minőségű útra került a kerékpáros nyomvonal felfestése

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Megkerestük Wéninger László polgármestert, aki az ügy kapcsán elmondta: „Balinka település 2, egymástól 5 kilométerre található településrészből áll. Évtizedes probléma volt, hogy forráshiány miatt nem tudtuk biztosítani a biztonságos gyalogos közlekedés feltételeit a közutak mentén. Ezt kívántuk orvosolni a pályázaton nyert 100 millió forintból, amelyből több projekt is megvalósulhatott.”

Elkészült több gyalogátkelőhely az előírt járda-összeköttetéssel és megvilágítással, új buszvárókat telepítettek, megoldották a felszíni vízelvezetést, közúti jelzőtáblákat helyeztek ki, minimálisan szükséges burkolatjavítások is történtek, valamint optikai forgalomcsillapítást is végeztek (útszéljelzők sűrítése, lassító harántcsíkozás). Minderre mintegy 85 millió forintot költhetett a település, miután az elnyert 100 millió forintból levonták a kötelező 15 százalékos részt, amelyet a projekt egyéb költségeire kellett tartalékolni. A fent említettek mellett Balinka településközpontját és a táborokat 1400 méteres kerékpáros nyommal kötötték össze.

Rossz minőségű útra került a kerékpáros nyomvonal felfestése
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„Az út minőségével kapcsolatban – mivel az nem a község tulajdona és nem is kezelője az önkormányzat – nem vagyok illetékes nyilatkozni, de bízunk abban, hogy a közeljövőben ezek a közutak is felújításra kerülnek” – zárta nyilatkozatát Wéninger László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában