Ötszáz autónak juthat benne hely

2018.09.11. 14:00

Napirenden a parkolóház, az uszoda és a Skála előtti tér

Nagyon népszerűvé vált az elmúlt néhány évben Cser-Palkovics András Facebook-fogadóórája. Sokan érdeklődtek az utak és parkolók felől. Lesz új uszoda, s tán még a Skála előtti tér is megváltozik a jövőben. Részletek.

Majer Tamás

A Palotai úti ingyenes parkolót már egyre többen használják, a jövőben parkolóház épülhet itt

Fotó: FMH Archív

Jött kérdés a nemrégiben átadott Budai úti postahivatallal kapcsolatban. A bejárat akadálymentesítésének elmaradását rótta fel egy lakos. A polgármester tájékoztatott, e hó 17-én tartanak bejárást a helyszínen. A felvetődő problémákat lajstromba szedik, s jelzik a Magyar Postának.

A városi uszoda bővítéséről többen érdeklődtek. Kicsi a kapacitás. – Ősszel elkezdődik a tervezése egy új sportuszodának, ami a jelenlegi létesítmény területén valósul meg a vízilabda-szövetség támogatásának köszönhetően. Egy tízsávos, 50 méteres szabványos medence valósulna meg. A tervezés és az engedélyeztetés kicsivel több mint egy évig tart majd. Közben pedig keressük a forrást, hiszen a harmadát önerőből kell finanszíroznia Székesfehérvárnak, ami szinte biztos, hogy legalább kétmilliárd forint lesz – reagált Cser-Palkovics.

Többen sürgették a Vásárhelyi út felújítását.

– A Rádió úti vasúti átjárótól egészen az elkerülő felüljárójáig igencsak kifogásolható állapotban van. Kátyúk, repedések, macskakő… – írta egy csetelő.

– A szakemberek elkészítették az út terveit, megtörtént az engedélyezés is, és megszületett az árazott költségvetés, amely több mint egymilliárd forintnyi forrásigényt tartalmaz. Ezért azt a döntést kellett hoznunk, hogy a fejlesztést ütemezetten, több éven át, szakaszosan valósítjuk meg. Az első ütemben már 2019-ben elkezdjük a Rádió út és a logisztikai központ iparvágány közötti (épp a macskaköves) szakasz kivitelezését, majd a sort a Vásárhelyi lakótelep felé eső szakasszal folytatjuk – fogalmazott a városvezető.

A Palotai úti ingyenes parkolót már egyre többen használják, a jövőben parkolóház épülhet itt
Fotó: FMH Archív

Egy Pilinszky téri lakos a Skála Áruház többre érdemes környékét hozta szóba.

– Egyre szemetesebb, büdösebb. A hajléktalanok is itt kéregetnek, itt végzik a dolgukat. A babakocsival kerülgetnünk kell az emberi vizeletet, fekáliát, a kiöntött bort, az orrfacsaró ammóniaszagról nem is beszélve. A Skála előtti tér állapota is lehangoló! Itt van a város központjában, mindenhol újítják az utakat, csak ez a rész marad ki évek óta – jött egy vélemény.

– A hajléktalanproblémával kapcsolatos új törvényi szabályozás kapcsán hamarosan a város testülete elé kerülhet egy új rendelet, ami szigorúbb lesz a jelenleginél. Emellett a hajléktalanellátást is olyan irányba változtatjuk, amely révén a probléma kevésbé fog jelentkezni a közterületeken, viszont azok számára is lehetőséget nyújt majd, akik jelenleg nem mehetnek be a hajléktalan szállóra, mert nem tartják be a házirendet. A közbiztonsági, közegészségügyi és szolidaritási szempontokat is figyelembe kell venni a helyzet megnyugtató kezeléséhez – írta Cser-Palkovics. – A Skála előtti tér magántulajdon, úgy tudjuk, a tulajdonosok is a fejlesztésén gondolkoznak. Ismereteink szerint hamarosan az önkormányzatnak is bemutatják a terveiket – tette hozzá.

A parkolás is konstans téma a városlakók között.

– Folyamatban van egy parkolóház tervezése a Palotai út mellett múlt évben kialakított ideiglenes parkoló helyén. A tanulmánytervek szeptember végére készülnek el. A fejlesztés célja, hogy több ütemben ötszáz férőhelyes parkolóház valósuljon meg – jelezte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában