Két keréken

2018.07.15. 13:52

Motorostalálkozó a perkátai falukemencénél

Szombaton gazdag program várt arra, aki ezen a kellemesen meleg nyári napon a nagyközségbe látogatott strandolás helyett.

Vigh György

Elindult a falukör

Fotó: Vigh György

Az V. Lovas Találkozón és a Grund Vándorkupa 2018 rendezvényeken kívül immáron hatodik alkalommal a Kastélykerti Motoros Nap is várta az érdeklődőket a Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet szervezésében-rendezésében.

Elindult a falukör
Fotó: Vigh György

A bemelegítő falukör után Fuchs Norbert alelnök az egylet, míg Somogyi Balázs polgármester az önkormányzat nevében köszöntötte a vasparipák szerelmeseit. Az ország, illetve a megye különböző településeiről érkezett mintegy 100 motoros Bozai Márton plébános áldásával indulhatott útnak a környező falvakba. Seregélyes után a közúti balesetek áldozatainak emlékére állított szobornál helyeztek el koszorút. Sárosdon felfrissítve magukat Szabadegyháza érintésével tértek vissza a kastélykert árnyas fái alá.

Középen Ujfalusi Pál, az egylet elnöke beszélget a „tábori” konyhánál
Fotó: Vigh György

A megéhezett motorosokat finom ebéd (gulyás, pásztortarhonya, derelye, sütemények, üdítők) várta a falukemencénél. Majd a délutáni program unaloműző volt a javából: ügyességi verseny, motorbőgetés, motor szépségverseny várt az arra vállalkozókra. Majd a Sárosdi Bikák Baráti Kör erős embereinek bemutatóját nézhette meg a vendégsereg. Jó hangulatban telt az idő, amíg el nem kezdődött a Jump Rock Band koncertje. Zenéjükre táncolhattak, szórakozhattak a motorosok kifulladásig. A legkitartóbbak sok élménnyel, újabb barátokkal gazdagodva, jókedvűen mentek haza hajnalban.

A gyerekek sem unatkoztak – Piros László, az egylet tagja „motoroztatta” a gyerekeket
Fotó: Vigh György

Ujfalusi Pál, az egylet elnöke ezúton is köszönetét fejezi ki a támogatásért, a sikeres szervezésért, lebonyolításért Szabó Józsinak, Somogyi Balázsnak, Bozai Mártonnak, Cséza Lászlónak, Tagai Józsinak, Dunkl Gergelynek, Sárosd polgármesterének, Siba Anikónak, aki férfiakat megszégyenítő módon segédkezett kismamaként, Markó Viktornak, a Fenyő Sörözőnek, végül, de nem utolsó sorban az egylet valamennyi tagjának és családtagjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában