Dézsy Zoltánnal

2019.05.09. 07:07

Motorosok a Seuso-kincs nyomában

A helyi Motocross Club meghívására közönségtalálkozóra érkezik a mű­velődési házba Dézsy Zoltán filmrendező és oknyomozó ri­porter, a Seuso-kincsekről szóló filmek rendezője. A csütörtökön 18 órától kezdődő beszélgetésen bárki részt vehet: a kőszárhegyiek azért várják nagy érdeklődéssel, mivel a rendező először vesz részt ilyen eseményen a kincsrejtély által érintett településen. A meghívást Gáspár Csaba, a Motocross Club elnöke, egyben a község alpolgármestere kezdeményezte.

Tóth Sándor

A legendás Seuso-kincs napjainkban ismert tizennégy darabja

Fotó: MNM.hu

– Ez a hely és környéke, amit szeretünk, érintett az ezüst­készlet körüli történetekben, s itt találták a késő római kori ezüstállványt, a quadripust 1878-ban. Sokat hallottunk a Seuso történet szereplőiről, ismertük, ismerjük őket. Ezért hívtuk meg Dézsy Zoltánt, hogy beszéljen a rejtelmes történetekről, titkokról, nyomozásról.

A találkozót egyben dialógusnak szánják a Seuso-ügy hátterét kutató alkotóval. Ugyanis előfordulhat, vannak még olyan személyek, akik eddig fel nem fedett történetet tudhatnak a műkincsről.

– A meghívás jó lehetőség számomra, hogy találkozzak a Kőszárhegyen és környékén élőkkel. Remélem, nemcsak én beszélek, hanem új javaslatokat, ötleteket kapok tőlük. Fontos lehet minden információmorzsa, eddig felfedezetlen új szál, mivel a dokumentumfilmem folytatására készülök. Jelenleg is orgazdákkal tárgyalgatok, és újabb tanúk megszólaltatását tervezem – fogalmazott Dézsy Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában