jövőre még nagyobbat szól

2019.05.18. 19:38

Mirigyek a színpadon: hatalmas sikerrel zajlott le a Barta családi nap

Hetek óta lázban égtek az Opel Barta és az Opel Találkozósok Fejér Megye csapatainak tagjai, hogy a csapadékos májusi időjárás ellenére napfényes időben rendezhessék meg a cég első családi napját. Valaki pedig meghallgatta őket odafent, hiszen gyönyörű, már-már kora nyári meleg fogadta az érdeklődőket szombaton.

Elekes Gergő

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A szervezők pedig igazán kitettek magukért, hiszen kicsiktől a nagyokig mindenki megtalálhatta a számára megfelelő programot: volt itt rendőrségi kutyás bemutató Mokkával és Zafírral, ugrálóvárak, tesztvezetés, elképesztő táncos produkció a fehérvári Free Spirit fiataljaitól, gyönyörű autócsodák az OTFM jóvoltából, jojó zsonglőr, a nap fénypontjaként pedig az idén 29 éve a rekeszizmainkat megmozgató Irigy Hónaljmirigy is a színpadra lépett.

De ne siessünk ennyire előre!

10:30-tól Végh Dániel főtörzsőrmester és Kaposi Gábor őrmester a kutyás rendőrök izgalmas életébe engedett bepillantást Zafír és Mokka segítségével: Zafír először engedelmes, majd egy őrző-védő bemutatóval kápráztatta el közönségét. Ezt követően Mokka került reflektorfénybe, akinek nem kisebb feladata volt, mint táskákban (illetve az egyik rendőrautóban) robbanószert keresni. Ide-oda pillantva bizony tátva maradt gyermekszájakat is észrevettünk a közönség sorai közt, ahogy a rendőrkutyák követték az utasításokat.

Zafír és társai a bemutató során
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

11 órától a székesfehérvári Free Spirit Dance fiataljai léptek a színpadra, akik táncukkal olyannyira inspirálóan hatottak közönségükre, hogy egy-két kisgyermek is próbálta lemásolni koreográfiájukat. A táncosokon pedig nyoma sem volt a fáradtságnak még a hosszú műsor végén sem.

Színpadon a Free Spirit Dance csapata
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

12:30-tól igazi különlegesség várta a nagyérdeműt, hiszen Csiszár Martin Európa-bajnok jojózó foglalta el a színpadot, és mutatta be, hogy a sokak által csak könnyű játékszernek hitt eszközzel micsoda varázslatokra képes valaki. Kicsik és nagyok egyaránt kíváncsiságtól csillogó szemmel figyelték Martin minden mozdulatát, hogy aztán a bemutató végén saját maguk is szemügyre vehessék a nem mindennapi kollekciót, mellyel a fiatalember érkezett.

Csiszár Martin, Európa-bajnok jojós
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

13:15-től Juhász Péter és Németh Miklós, azaz Óvóbácsi Zsongodája kedveskedett az apróbbaknak és szüleiknek, a színpadon számos klasszikus (és kultikus!) mese dallamai csendültek fel, így egy rövid időre a kis Vuk, a Nagy Ho-Ho-horgász és Micimackó lettek a nap sztárjai.

14 óra előtt pár perccel szemmel láthatóan megnőtt az érdeklődők száma, melyből egyértelműen kijelenthető, hogy az Irigy Hónaljmirigy még mindig óriási népszerűségnek örvend. Nem is váratták meg közönségüket, rögtön bulihangulatot csináltak a fiúk az O-Zone kultikus slágerének, a Dragostea Din Tei-nek mirigyesített változatával, a Numerakirállyal. Csak úgy csattantak a humorbombák, cserélődtek a jelmezek, színpadra lépett Bódi Guccsi, a „Szívósszemű Márta”, de még a Halott Pénz is (legalábbis mirigyes formációban).

Fergeteges koncertet adtak a mirigyes srácok
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A színpadi programok mellett nem mehetünk el szó nélkül a telepen kiállított járműcsodák mellett sem. Juhász Tamás, az Opel Találkozósok Fejér Megye csapatának vezetője kérdésünkre elmondta, 2018 májusában már egyfajta zártkörű „próbaként” a Barta és az OTFM tagok számára megrendeztek egy hasonló napot, ami annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttek, idén megrendezik az első, nyilvánosság számára is elérhető családi napot. Autók az ország különböző pontjáról jöttek, sőt, még Nyíradonyból is érkeztek OTFM-tagok, akik még sosem jártak korábban Székesfehérváron. Húsz autóval voltak jelen az eseményen, melyek közül mindegyik ritkaságnak mondható, külön kiemelvén a gyönyörű állapotban lévő Opel Blitzet.

 

Szeip Beáta marketingestől megtudtuk, az első családi nap ötlete akkor jött, amikor Barta Mónikával célul tűztek ki egy családokat megcélzó napot, hagyományteremtő szándékkal. A megfelelő dátum kiválasztása után az OTFM és a Mediaworks segítségét kérték, melynek hatására hatalmas körben terjedt el az esemény híre, és már a nap közepén többen jöttek el, mint amit remélni mertek. Hozzátette, az esemény megszervezése gördülékenyen ment, legnagyobb nehézség a telep alkalmassá tétele és az időjárás kiszámíthatatlansága volt.

A jövővel kapcsolatban Beáta elmondta, 2020-ban 25 éves lesz a Barta cégcsoport, úgyhogy még egy ennél is nagyobb dobásra készülnek, valamint az OTFM-családi napon is részt fognak venni, melyre még idén sor kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában